Nova vest
Košarka

Utorak, 10.12.2019.

20:30

Lokomotiva u problemu – Ritas ubedljivo dobio Tofaš

Košarkaši Ritasa su rezultatom 99:83 pobedili ekipu Tofaša u utakmici 9. kola Evrokupa.

Izvor: SN

Autor: SN

Lokomotiva u problemu – Ritas ubedljivo dobio Tofaš
Photo by Alfredas Pliadis/Xinhua

U grupi B se pored Ritasa i Tofaša još nalaze Venecija, Limož, Lokomotiva i srpski predstavnik – beogradski Partizan.

Ritas Viljnus je sjajno krenuo i ubacio čak 32 poena u prvoj četvrini i odigrali toliko kvalitetno prvo poluvreme da su na "velikom odmoru" imali prednost od 26 razlike, kada je na semaforu stajalo 57:31.

Već tada se znalo da će Ritas dobiti ovaj susret, a Tofaš je na momente pokušavao da se vrati u susret i kreira kakvu-takvu dramu, međutim, litvanski predstavnik je bio dovoljuno pribran i meč dobio sa 16 razlike.

To znači da oni sada imaju bolji međusobni skor od Tofaša, ali i petoplasirane Lokomotive, koja u sredu igra meč sa Partizanom u Krasnodaru.

Do važnog trijumfa su ekipu iz Viljnusa vodili Butkevičijus i Ehodas sa po 18 poena, 17 je dodao Pako Krus, 14 je ubacio Sirvidis, dok su po 13 dodali Bendžijus i Girdžiunas.

U poraženom sastavu 18 poena Di Džej Vajta, 16 je uz 13 skokova dodao Devin Vilijams, 16 poena je ubacio i Mehija, dok su po 10 dodali Tarik Filip i Met Lodžeski.

Partizan i Venecija su obezbedili prva dva mesta i boriće se za čelo grupe u poslednja dva susreta, Tofaš i Ritas imaju po 4-5, Litvanci sada imaju bolji međusobni susret. Naredni Partizanov rival Lokomotiva je peta sa 3 pobede i 5poraza i biće im neophodan trijumf kako bi zadržali šanse za plasman u Top 16 fazu.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve