Nova vest
Košarka

Utorak, 19.11.2019.

19:46

Bleda partija Zvezde – Alba nanela novi poraz šampionu Srbije

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su na gostovanju od Albe 92:80, u devetom kolu Evrolige.

Izvor: PT

Autor: PT

Bleda partija Zvezde – Alba nanela novi poraz šampionu Srbije
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Izabranici Andrije Gavrilovića nastavili su sa bledim partijama ove sezone i pretrpeli su treći poraz zaredom u svim takmičenjima, a sedmi u Evroligi.

Zvezda ni u jednom trenutku nije bila ravnopravan rival, domaćin iz Berlina odigrao je rutinsku utakmicu i zasluženo je ostvario treću pobedu.

U poraženom sastavu najefikasniji bio je Majkl Odžo sa 12 poena, Ognjen Kuzmić je dodao 10, dok su Beron, L. Braun, Dobrić i Čović postigli devet.

Albu je do trijumfa predvodio Rokas Gedraitis sa 22 poena, a odlične partije odigrali su i Sikma (18p), Hermanson (16p), Gifaj (13p) i Noko (10p).

Crveno-bele za dva dana očekuje gostovanje protiv Žalgirisa, dok Alba čeka Olimpijakos.

Kao što je bio slučaj u prethodnim utakmicama, tako je bilo i u Berlinu. Zvezda je ušla loše u utakmicu i protivnik je brzo uspeo da napravi razliku.

Na dva minuta do kraja prve deonice crveno-beli imali su dvocifren zaostatak (21:11), ali su u završnici uspeli preko Dobrića i Odža uspeli da smanje zaostatak (21:15).

Druga četvrtina nije nam donela drugačiju igru. Alba je kontrolisala tempo i serijom trojki uspela je da digne prednost na +17 (42:25).

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Zvezda je igrala na momente, pa je tako opet uspela da se vrati. Dobro je igrao Odžo i na poluvreme se otišlo sa zaostatkom od 12 poena – 46:34.

Zvezda je odlično otvorila drugo poluvreme, Alba je bila bez koša tri minuta i šampion Srbije uspeo je da smanji zaostatak. Međutim, kako to biva, kada se promaši zicer odmah sledi kazna.

Lorenzo Braun je imao priliku da polaganjem smanji razliku na svega šest poena, ali je promašio, Alba je odmah pogodila trojku i prednost je bila +11. Od tog trenutka razlika je samo rasla i Zvezda nije uspela da se vrati.

Crveno-beli ni u jednom trenutku nisu bili potpuno van meča, zaostatak se kreteo od 10 do 16 poena, ali od treće četvrtine crveno-beli nikako nisu mogli da dođu do jednocifrenog zaostatka.

Alba je kontrolisala utakmicu, uvek je imala odgovor na pokušaj kluba s Malog Kalemegdana i zasluženo dolazi do pobede.

Zvezda sada ima skor od dve pobede i sedam poraza, dok je klub iz Berlina na 3/6.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

491 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d