Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 18.11.2019.

11:25

Zvezda bez Gista u Berlinu – da li je Amerikanac prošlost?

Najzvučnije letošnje pojačanje Crvene zvezde Džejms Gist navodno je na izlaznim vratima kluba sa Malog Kalemegdana.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Zvezda bez Gista u Berlinu – da li je Amerikanac prošlost?
Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images

Crveno-beli su u ponedeljak rano ujutru otputovali za Berlin, na meč Evrolige sa Albom, neposredno nakon poraza od najvećeg rivala Partizana u "večitom" derbiju 75:72.

Kako prenosi sajt Direktno, ceh za poraz u Areni je platio upravo Gist, koga je trener Andrija Gavrilović kaznio zbog slabog angažmana i loše igre protiv bivšeg kluba.

Zvezda je dovela Gista letos za platu od skoro 600.000 evra godišnje, tvrdi pomenuti portal, ali on nakon solidnih partija na startu sezone više ne beleži očekivane nastupe.

Protiv Partizana je za 19 minuta na parketu postigao samo 6 poena uz 7 skokova, ali je izgubio 4 lopte i meč završio ranije zbog pet faulova. Imao je indeks korisnosti 1.

Gist u ABA ligi prosečno beleži 13,2 poena uz 6,3 skokova i 1,8 asistencija, do je znatno slabiji u Evroligi sa prosekom od 9,3 poena i 5,3 uhvaćenih lopti.

Međutim, samo je jednom na poslednje četiri utakmice imao dvocifren učinak i dvocifren indeks korisnosti. Već se spekuliše da bi Gist mogao i da trajno napusti Crvenu zvezdu.

Gist ima 32 godine, u Zvezdu je stigao posle nekoliko godina u Panatinaikosu i potpisao dvogodišnji ugovor. U sezoni 2010/2011 je igrao za Partizan.

Nijedan igrač Zvezde nije davao izjave medijima nakon poraza od crno-belih u Areni.

Srpski i jadranski šampion u utorak gostuje Albi od 20 časova, a već u četvrtak ide na noge Žalgirisu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

112 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve