Nova vest
Košarka

Nedelja, 17.11.2019.

23:45

Veličković: Malo sam se pribojavao, ali momci su dobro odigrali derbi

Kapiten košarkaša Partizana Novica Veličković istakao je Partizan zasluženo došao do trijumfa u prvom večitom derbiju ove sezone.

Izvor: SN

Autor: SN

Veličković: Malo sam se pribojavao, ali momci su dobro odigrali derbi
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Partizan je kao domaćin u hali "Aleksandar Nikolić" slavio u sedmom kolu ABA lige sa 75:72.

Veličković je po završetku meča pohvalio borbenost svojih saigrača za koje je rekao da su dobro kontrolisali utakmicu iako je bilo neizvesno do samog kraja.

"Pravi derbi. Mislim da smo zasluženo izašli kao pobednici. Četrdeset minuta smo se borili i kontrolisali utakmicu. Imali smo i određene padove, ali svaki derbi sa sobom nosi toliko tenzije. Nama je bilo jako bitno da dobijemo meč posle nekih mečeva u poslednje vreme, da se pre svega dignemo na psihološkom planu."

"Uspeli smo u tome, čestitao bih i košarkašima Crvene zvezde na fer utakmici, kao i saigračima. Zahvalio bih se i navijačima na ovakvoj podršci", poručio je Veličković.

On je rekao i da je presudila velika želja za pobedom.

"To presudi svaki derbi. Ja sam to sam i rekao pre meča, taktika radi svoje, ali verujte mi da se taktika u se u ovoj utakmici meri sa željom i borbenošću. Malo sam se pribojavao pre meča, bio je ovo prvi derbi za mnoge, ali sada su i samo osetili šta znači igrati ovakav susret".

Crno-beli nemaju mnogo vremena za odmor, slede obaveze u Evrokupu.

"Imamo u sredu već meč sa Ritasom, to nam je takođe mnogo bitna utakmica da izborimo taj prolaz u drugu fazu Evrokupa", zaključio je Veličković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve