Nova vest
Košarka

Nedelja, 17.11.2019.

12:50

"Šta očekujem? Pobedu Partizana, naravno"

Bivši košarkaš Partizana Vanja Marinković, veruje da taj klub može da pobedi u "večitom" derbiju protiv Crvene zvezde.

Izvor: LN

Autor: LN

photo: STARSPORT/ Pedja Milosavljevic

Partizan u Areni dočekuje Zvezdu u utakmici 7. kola ABA lige, u nedelju od 20 časova.

Marinković, trenutno član Valensije, kaže da veruje u pobedu crno-belih.

"Pobedu Partizana, naravno“, kao iz topa kaže Marinković i nastavlja:

"Derbi je uvek derbi. Bez obzira na to kakav vam je skor u Jadranskoj ligi ili evropskim takmičenjima, to je posebna utakmica i sve pre toga se briše. Očekujem jako interesantan i neizvestan derbi. Drago mi je što se igra u Areni, nadam se da će biti dosta ljudi. Neće biti kao u Pioniru, ali verujem da će biti približno tome“.

Oba tima su trenutno u padu forme, ali pobeda bi mogla jednima ili drugima da ozbiljno podigne samopouzdanje...

"Da, zato i očekujem težak, neizvestan derbi. Voleo bih da vidim to pravo košarkaško ’cepanje’ na terenu. Ne vidim da će biti dominantnog izdanja na jednoj ili drugoj strani, mada bih iskreno voleo da Partizan tako dobije, ako je moguće. Voleo bih svakako da vidim dobru utakmicu“.

Večiti derbi će se igrati u specifičnim okolnostima, mesto odigravanja je "Štark Arena", za koju se dosad vezao samo jedan košarkaški derbi. Ipak je dvorana "Aleksandar Nikolić" mesto gde su se uglavnom odmeravale snage dva najveća srpska kluba...

"Jeste specifično, pošteno. Voleo bih više da se i sada igralo u Pioniru, ali treba promovisati i Štark Arenu. Žao mi je što neće biti navijača Crvene zvezde, jer verujem da bi derbi onda bio još bolji i interesantniji. Ne znam šta mogu da očekujem od derbija u Areni, samo se nadam da neće biti ’promenjen’ enterijer u Areni, iskreno. Ako toga bude, verovatno će i jedni i drugi shvatiti da je bila greška praviti derbi na tom mestu, pa će vratiti u dvoranu Aleksandar Nikolić. Biće zanimljivo, svakako“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve