Nova vest
Košarka

Nedelja, 20.10.2019.

17:30

Šok za Zvezdu – Krka srušila šampiona ABA!

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Krke u Novom Mestu sa 79:77, u meču 3. kola ABA lige.

Izvor: MT

Autor: MT

Šok za Zvezdu – Krka srušila šampiona ABA!
Photo: ABA/Krka/Drago Perko/kosarka.si

Beogradski crveno-beli nisu uspeli da opravdaju ulogu velikog favorita i vrate se na pobednički kolosek, nakon poraza od Budućnosti i Makabija.

Domaći su tokom cele utakmice bili u zaostatku, ali su serijom trojki u poslednjoj deonici u potpunosti preokrenuli rezultat i na kraju srušili aktuelne šampione.

Fenomenalan meč odigrao je Glen Kouzi, koji je bio blizu dabl-dabl učinka (20p+9as+4sk), a van linije 6,75m je šutirao 6/9.

Pratio ga je Marko Jošilo, koji je imao stoprocentan učinak u šutu za tri poena (4/4), a meč je završio sa 19 poena i tri skoka.

Milan Tomić nije mogao da računa na Džejmsa Gista, Derika Brauna i Bilija Berona, što se na kraju pokazalo kao ozbiljan problem.

Možda i jedina svetla tačka kod gostiju bio je Nikola Jovanović, koji je odigrao prve minute u novoj sezoni, a meč je završio sa 16 poena i sedam skokova, koje je uglavnom upisao u prvom delu igre.

Dvocifreni su još bili Lorenco Braun sa 12 poena i sedam asistencija, odnosno Stratos Perperoglu sa 14 poena, dva skoka i isto toliko asistencija.

Potpuno je zakazao Čarls Dženkins, koji je ukupno ka košu rivala uputio tri šuta, ali nije uspeo da pogodi nijednom.

Nakon prvog poluvremena je delovalo da će Zvezda uspeti rutinski da slavi u Novom Mestu. Ipak, prvi ozbiljniji pad u igri usledio je u 3/4, kada su gosti postigli samo tri poena za pet minuta.

To je Krka iskoristila, nastavila da pogađa i da četiri minuta pre kraja meča pređe u vođstvo, prvi put posle skoro pola sata igre.

A onda je usledio festival trojki domaćih, koji je prelomio rezultat u njihovu korist – po dve trojke pogodili su Jošilo i Kouzi i tako "slomili" aktuelne šampione za konačnih 79:77.

U narednom kolu, Crvena zvezda dočekuje Megu Bemaks, dok Krka gostuje u Podgorici ekipi Budućnosti.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

465 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d