Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 16.09.2019.

17:07

"Ovde sam zbog Željka, on zna šta radi"

Košarkaš Fenerbahčea Derik Vilijams je rekao da je u turski klub došao zbog Željka Obradovića.

Izvor: SV

Autor: SV

Foto: EPA-EFE/RONALD WITTEK

On je 2011. godine bio drugi pik na NBA draftu, ali je posle šestogodišnjeg lutanja odlučio da potraži sreću van Amerike.


"Moja NBA karijera nije gotova. Mnogi vas otpisuju kada ne pokažete ono što su očekivali. To vas natera da radite još više. Ja nisam ovde da bih ljude uverio da greše, to nije razlog zašto ja igram košarku. Ja igram za sebe, porodicu, saigrače, trenutni klub
", istakao je Vilijams.

On je dodao da je imao svoje razloge zašto je napustio NBA i otišao u Kinu.

"Samo sam želeo da igram, a opcije u Evropi mi se nisu svidele... Prošlog leta sam znao da želim da igram na visokom nivou i da je Evroliga za to, ako već ne mogu nazad u NBA. Za Bajern sam znao, ali za fudbalski klub... Mnogi su mislili da ću da se vratim u NBA, ali nisam imao dobre opcije. Ja sada kontrolišem svoju karijeru", dodao je Vilijams.

Ovog leta je potpisao ugovor sa Fenerbahčeom.

"Ovde sam došao zbog trenera Željka Obradovića. On zna šta radi. Njegova istorija govori za sebe, ima devet titula. Možete da osvojite jednu, napravite tim i pobedite, ali kada to činite u svakom klubu, onda ste najbolji. Na trenizima se posvećuje detaljima, kod svakog igrača. To mi je trebalo. Ovo je najbolji tim u Evropi
", rekao je Vilijams.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve