Nova vest
Košarka

Subota, 17.08.2019.

16:45

Jokić dominirao, moćna Srbija na +32 protiv Italije

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je Italiju 96:64, u drugom meču na Akropolis kupu u Atini.

Izvor: PT

Autor: PT

Jokić dominirao, moćna Srbija na +32 protiv Italije
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Izabranici Aleksandra Đorđevića ostvarili su i drugu pobedu na pripremnom turniru i u nedelju ih očekuje meč s domaćinom Grčkom.

Vicešampioni Evrope, sveta i Olimpijskih igara meč su igrali bez Dragana Milosavljevića, koji zbog povrede neće ići u Kinu, i Miloša Teodosića, koji će se, takođe zbog povrede, teško naći na spisku putnika.

Naši košarkaši odigrali su veoma dobar meč, nakon što su u prvoj četvrtini postigli samo 14 poena. U drugoj je sve kliknulo, a u trećoj je prednost još više porasla.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Nikola Jokić sa 20 poena, četiri skoka i četiri asistencije, Gudurić je imao 13, kao i Bjelica i Marjanović, dok je Bogdanović ubacio 15, uz 3/11 šut za tri poena.

Italijane je predvodio Marko Belineli sa 16 poena, dok je Alesandro Đentile ubacio 11.

"Orlovi" su dosta stegnuto ušli u meč, a isto se može reći i za "azure". Gledali smo lošu košarku u prvih deset minuta, a Italija je imala minimalnu prednost (14:15).

Tokom druge četvrtine napravljena je lepa prednost pred nastavak meča. Jokić je preuzeo stvari u svoje ruke, dobro je igrao i Gudurić i "dlanom o dlan" prednost naše selekcije bila je +13 na poluvremenu, 45:32.

U trećoj deonici rešeno je pitanje pobednika. Srbija je sjajnu igru s kraja druge deonice prenela na treću, i prednost je samo rasla. Jokić je bio nerešiva enigma, a konačno je i Bogdanović pronašao ritam.

Poslednja četvrtina bila je samo odrađivanje posla, Bjelica je pogodio tri trojke u ovom periodu, Gudurić je igrao dobru odbranu i napad, a i Marjanović je stigao do dvocifrenog broja poena.

Izabranike Aleksandra Đorđevića u nedelju od 19.30 očekuje meč protiv Grčke, koji će biti najozbiljnija provera u dosadašnjem delu priprema. Svetsko prvenstvo u Kini na programu je od 31. avgusta do 15. septembra, a Srbija će igrati u grupi sa Italijom, Angolom i Filipinima.

Pre početka takmičenja, našu reprezentaciju očekuje turnir u Kini gde će igrati protiv Novog Zelanda, Italije i Francuske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

338 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d