Nova vest
Košarka

Petak, 16.08.2019.

16:40

"Orlovi" lako sa Turskom uz dabl-dabl Jokića na startu Akropolis kupa

Srbija je bez većih probela pobedila Tursku sa 87:72 na prvoj utakmici Akropolis kupa u Grčkoj.

Izvor: SN

Autor: SN

Foto: Starsport

"Orlove" je predvodio Nikola Jokić sa dabl-dablom od 18 poena i 11 skokova, dok je 17 poena postigao Bogdan Bogdanović uz odličan šut za tri poena.

Dvocifren učinak imali su još sjajni Stefan Birčević sa 13 i Marko Gudurić sa 11 poena, dok je Stefan Jović zabeležio 8 asistencija.

Najefikasniji u ekipi Turske bio je Korkmaz sa 16 poena uz 5 skokova, 13 je postigao Ersan Iljasova uz 6 uhvaćenih lopti, 12 je ubacio Džedi Osman uz 8 skokova i 5 asistencija, dok je 11 dodao Skoti Vilbekin.

Posle prvih deset minuta košarke, reprezentativci Srbije su imali prednost od sedam poena, a najviše zahvaljujući odličnoj odbrani i pritisku na protivničkog plejmejkera.

Izabranici Saše Đorđevića su uspeli da izbore veliki broj izgubljenih lopti Turaka i da to krunišu odličnom igrom u tranziciji i lakim poenima.

Srbija je promašila samo dva šuta za dva poena, a jedinu trojku je postigao i vidno raspoloženi Stefan Birčević, dok su za Tursku trojke pogađali Korkmaz i Iljasova.

Drugu četvrtinu je Srbija nešto slabije počela, delovali su pomalo i zbunjeno, ali tada na scenu stupa odlična odbrana i nekoliko lakih poena Marka Gudurića, pa i rapsodija Bogdana Bogdanovića i za tren oka Srbija dolazi do prednosti od 13 poena.

Pokušala je Turska preko Iljasove i Osmana da se vrati u meč, ali je najbolje što su uspeli da urade da smanje prednost Srbije na osam poena, razlika sa kojom se prvo poluvreme i završilo.

Treću četvrtinu je obeležila povreda Dragana Milosavljevića, ali je dobra stvar što je nekadašnji kapiten Partizana samostalno otišao u svlačionicu.

Što se igre tiče, stanje na parketu se nije menjalo. Srbija je bila dominantna i ostavila Tursku bez ikakvih šansi u ovoj utakmici. Trojkom Marka Simonovića je ovaj kvartal okončan i Srbija je imala 17 poena prednosti pred poslednjih 10 minuta.

Zanimljivo, prvi promašaj Stefana Birčevića videli smo na sredini poslednje četvrtine u kojoj je Srbija uspela da stigne do prednosti od 20 poena, a potom je Raduljica imao snažno zakucavanje u kontri.

Sve do kraja utakmice nije bilo previše uzbuđenja. Lako je Srbija uspevala da postiže poene tokom čitavog meča i bez većih problema privela meč kraju i Akropolis kup je započet pobedom od 15 razlike nad reprezentacijom Turske.

Utakmicu između Srbije i Turske možete pratiti UŽIVO na našem LIVE BLOGU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

278 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d