Nova vest
Košarka

Nedelja, 21.07.2019.

11:49

"Zašto je Spanulis otišao? Pričaću o tome kad završi karijeru"

Dugogodišnji generalni menadžer i predsednik Panatianikosa Manos Papadopulos "pecnuo" je velikog rivala Olimpijakos.

Izvor: LN

Autor: LN

EPA/SPYROS CHORCHOUBAS

On je istakao da crveno-beli iz Pireja ne bi osvojili nijednu titulu Evrolige da im nije bilo Vasilisa Spanulisa, bivšeg igrača "zelenih".

Spanulis je 2010. prešao u Olimpijakos kao slobodan agent, nakon što je napustio PAO.

Sa Pirejcima je osvojio evroligašku titulu 2012. i 2013. godine, dok im je doneo i grčko prvenstvo 2012, 2015. i 2016. – u oba slučaja prvi put od 1997. godine.

Papadopolus se prisetio Spanulisovog odlaska, kao i prelaska Ramunasa Šiškauskasa u CSKA 2007. godine.

Pročitajte još "Obradović i Jasikevičus će se vratiti, oni su zauvek deo porodice"

"Mislim da je greška napravljena sa dva igrača. Jedan od njih je bio (Ramunas) Šiškauskas. Verujem da je on ostao u Panatinaikosu osvojili bi tri titule zaredom u Evroligi. Ali, njega je zameni Šaras (Jasikevičus), koji je jedan od najboljih igrača ikada u Evropi", izjavio je Papadopulos i nastavio:

"Druga greška napravljena je kod Spanulisa, koji je otišao u Olimpijakos. Da nije otišao tamo, Olimpijakos ne bi osvojio nijednu Evroligu i u to sam siguran. Čak i da su imali tim od 100 miliona dolara godišnje".


On je otkrio i kako je došlo do "greške" sa Bilijem.

"Greška je što je otišao. Ne znam ko je napravio tu grešku, a ko nije. Ne mogu da otkrivan dodatne informacije o tom transferu. Možda ću moći da kažem nešto novo kada Spanulis završi profesionalnu karijeru", zaintrigirao je Papadopulos.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve