Nova vest
Košarka

Subota, 20.07.2019.

17:30

Košarkaši Srbije "degradirani" u B diviziju

Košarkaški reprezentativci Srbije do 20 godina poraženi su od Italije sa 86:63 i tim porazom napuštaju elitnu evropsku grupu.

Izvor: SN

Autor: SN

Košarkaši Srbije
Foto: FIBA

Košarkaši Srbije do 20 godina nisu više među najboljim selekcijama Evrope, iako su pobedili Izrael pred više od 3.000 navijača i tako će po prvi put u istoriji muška mlađa selekcija Srbije igrati u "nižem" rangu.

Kroz meč Italija je dominirala. U jednom momentu vodila je 57:35, a izabranici Olivera Popovića nisu uspeli da stignu do pobede.

Najefikasniji u sastavu Italije bili su Gabrijele Stefanini sa 27, Alesandro Pajola sa 19 i Mikele Ebeling sa 10 poena. Bolji od ostalih u sastavu Srbije bili su, Marko Pecarski sa 15 i Vuk Vulikić sa 14 poena.

Srbija je na ovom takmičenju poražena od Velike Britanije, Ukrajine i Italije nakon iznenađujuće pobede nad Izraelom, ovo postaje još "čudnije" kada se uzme u obzir to da je ovaj tim pre samo dve godine u konkurenciji do 18 godina osvojila zlato.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

93 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve