Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 17.06.2019.

18:00

Prekid, drama i koš u poslednjoj sekundi – Zvezda odbranila titulu!

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Partizan sa 76:75, u četvrtom meču finala Superlige Srbije.

Izvor: PT

Autor: PT

Prekid, drama i koš u poslednjoj sekundi – Zvezda odbranila titulu!
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Izabranici Milana Tomića odbranili su titulu šampiona Srbije košem u poslednjoj sekundi Bilija Berona.

Meč je u četvrtoj četvrtini bio prekinut na više od pola sata, pošto je grom udario u dvoranu "Aleksandar Nikolić", posle čega se ugasilo više svetala, i krov je krenuo da prokišnjava.

Utakmica je nastavljena i do kraja meča gledali smo dramu. Bili Beron je pogodio na 30 sekundi za prednost Zvezde (74:73), a potom je istu Renfro vratio na stranu crno-belih (75:74).

Zvezda je imala poslednji napad i Bili Beron je pogodio uz zvuk sirene za 76:75. Prilikom prodora Amerikanac je napravio grešku u koracima.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Bili Beron sa 21 poenom, Davidovac je imao 13, Odžo 12, a Čović i Rivers po osam poena.

U domaćem sastavu Renfro i Gagić postigli su po 11 poena, a Ognjen Jaramaz imao je devet.

Po startu meča mogli smo da vidimo u kom smreću se kretati meč. Za samo nekoliko minuta igrači obe ekipe su ispunili bonus, što je značilo da nas čeka dosta slobodnih bacanja.

Crveno-beli posebno su ušli u problem s ličnim greškama, pošto je Odžo dobio dve, a Faje čak tri.

Tomić je morao da menja, Simanić i Ristić su brzo ušli na teren, međutim to nije dalo rezultata. Zvezda nije mogla ništa da zagradi i Partizan je to iskoristio.

Krajem prve deonice crno-beli su napravili seriju, a rezultat posle deset minuta igre je bio 23:16.

U drugoj četvrtini sudije su malo promenile kriterujum. Pustili su da se igra košarka i nije bilo toliko prekida. Na poluvreme otišlo se s rezultatom 42:34, a osećaj je da su crno-beli mogli da imaju veću prednosti, pošto je Zvezda igrala veoma loše.

Izabranici Milana Tomića krenuli su mnogo bolje u trećoj deonici i potpuno su se vratili u utakmicu. Partizan ništa nije mogao da pogodi i rezultat je bio 52:52.

Početkom četvrte četvrtine desio se pomenuti incident s krovom u "Pioniru". Kada je utakmica nastavljena ekipe su se smenjivale u vođštvu. Ušlo se u dramu gde je Beron pogodio za pobedu.

Na usporenom snimku se vidi da je Beron napravio korake kada je pogodio koš uz zvuk sirene. Partizan je odigrao dobar meč, ali nisu uspeli da izbore majstoricu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1033 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve