Nova vest
Košarka

Petak, 24.05.2019.

20:09

Čović i Bokan kažnjeni, otpušten menadžment ABA lige

Dugo najavljivana Skupština košarkaške ABA lige održana je u Banjaluci, ali uprkos najavama, nisu donete neke posebno bitne odluke.

Izvor: LN

Autor: LN

Čović i Bokan kažnjeni, otpušten menadžment ABA lige
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Kako je posle Skupštine saopštio prvi čovek ABA lige Igor Dodik odlučeno je da ne bude produžen mandat menadžmentu lige, odnosno sportskom direktoru Žarku Čabarkapi i Krešimiru Novoselu.

Kada je u pitanju uključenje Olimpijakosa u ligu, nije bilo previše reči zbog dokumentacije.

"Raspravljalo se o zahtevu klubova da se pridruže ABA ligi, ali smo otvorili pravilnike i videli smo da nedostaju određena dokumenta kako bismo raspravljali uopšte da li Olimpijakos, Panatinaikos i ostali klubovi mogu da učestvuju u ligi. Obavezali smo da se dopuni dokumentacija, kako bismo mogli o tome da glasamo", rekao je Dodik.

On je dodao da zahtev Budućnosti o "poništenju" finalne serije plej-ofa protiv Crvene zvezde nije prošao i da su menadžment i Predsedništvo ABA lige dobili obavezu da dopune akte i pravilnike da se to ne bi ponovo dešavalo.

Inače, za vreme Skupštine pojavila se nezvanična informacija da su vodeći ljudi Crvene zvezde i Budućnosti Nebojša Čović i Dragan Bokan kažnjeni sa po 10.000 evra.

To je preneo "Sportski žurnal", koji je naveo da predsednik Budućnosti Dragan Bokan nije bio raspoložen za davanje izjave, a da su predstavnici Budućnosti napustili Skupštinu nešto pre njenog završetka.

Nova sednica Skupštine trebalo bi da se održi već naredne nedelje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve