Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 20.05.2019.

19:40

Lendejl se oprostio od Partizana

Australijski košarkaš Džok Lendejl karijeru nastavlja u Žalgirisu.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Lendejl se oprostio od Partizana
photo: STARSPORT/ Pedja Milosavljevic

Litvanski klub je na svojoj zvaničnoj stranici objavio dolazak košarkaša Partizana sa kojim su potpisali ugovor na godinu dana sa opcijom produžetka za još jednu sezonu.

Žalgiris je najavio dolazak Lendejla kao prvi u nizu, a ističu se njegove odlične igre tokom prošle sezone u dresu Partizana, kako u ABA ligi tako i u Evrokupu.

Žalgiris je predstavio australijskog košarkaša uz iznošenje statističkih podataka iz protekle sezone.

"Novo pojačanje žalgirisa je po pvi put prošle sezone zaigrao u evropskom takmičenju i bio jedan od najboljih u Partizanu. Na parketu je u Evropkupu u proseku provodio 24 minuta. Bio je među četiri najbolja po učinku u takmičenju", prenosi između ostalog sajt Žalgirisa.

Takođe, Lendejl se oglasio na svom Instagram profilu sa porukom zahvalnosti Partizanu.

"Očigledno, moja sezona rukija je stigla do kraja. Izuzetno cenim što mi je Partizan dao priliku da počnem svoju karijeru u jednom od najboljih okruženja na svetu. Stekao sam doživotne prijatelje i imao tu privilegiju da igram pred možda i najboljim navijačima na svetu. Energija koju smo dobijli od njih činila je da svaki meč bude intenzivniji i uzbudljiviji. Mislim da ne bi bio ni upola ovakav igrač bez podrške koju sam dobio od kolega iz tima, kluba i navijača. Zbog svega toga, zahvalan sam svima u Partizanu. Uvek ćete imati posebno mesto u mom srcu", napisao je Lendejl uz dodatak, "vidimo se uskoro u Americi".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve