Nova vest
Košarka

Nedelja, 19.05.2019.

15:00

Duda Ivković: Znam da bi Jokić voleo da igra za reprezentaciju

Nekadašnji selektor Srbije i trofejni stručnjak Dušan Duda Ivković rekao je kako je uveren da Nikola Jokić ima želju da igra za nacionalnu tim.

Izvor: SN

Autor: SN

Duda Ivković: Znam da bi Jokić voleo da igra za reprezentaciju
credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Zvezda Denver Nagetsa Nikola Jokić još uvek nije odlučio da li će nastupiti za srpsku reprezentaciju nadolazećeg leta na Svetskom šampionatu u Kini koje startuje 31. avgusta i trajaće sve do 15. septembra.

Nekadašnji košarkaš Dragan Kapičić kritikovao je Jokića, rekavši kako ga nikada ne bi zvao u nacionalni tim ukoliko sada odbije poziv, dok su neki igrači poput Nikole Kalinića ili Miloša Teodosića imali više razumevanja.

Baš tako je razmišljao i čuveni košarkaški stručnjak, Dušan Duda Ivković.

"Ja lično smatram da svi žele da igraju za reprezentaciju. Ono što se nalazi "iza kulisa" i što utiče na odluku je sasvim druga stvar. Na primer, ukoliko trener Nagetsa, Majk Meloun, kaže da Nikola mora da se odmori, to će biti teška situacija. Znam da bi Nikola Jokić definitivno želeo da igra za reprezentaciju, ali da li će igrati ili neće, to zaista ne znam", rekao je Ivković za Jurohups.

Nikola Jokić ima 24 godine i nije nastupao za Srbiju još od Olimpijskih igara 2016. godine, kada je reprezentacija Srbije osvojila srebrno odličje. U međuvremenu je propustio šampionat Evrope 2015. godine, kada su reprezentativci Srbije takođe osvojili srebro, tada je Nikola odlučio da dodatno radi na svom telu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

118 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve