Nova vest
Košarka

Utorak, 23.04.2019.

14:45

Zvezda: Otkrićemo ko je provocirao publiku da se ne bi odigrao peti meč

Košarkaši klub Crvena zvezda zahvalio je na čestitkama klubovima i Evroligi posle osvajanja šampionske titule u ABA ligi.

Izvor: B92

Autor:B92

Zvezda: Otkrićemo ko je provocirao publiku da se ne bi odigrao peti meč
Foto: Starsport

Crveno beli su najavili i konferenciju za novinare na kojoj će obavestiti javnost o dogadjajima koji su pratili finalnu seriju plej-ofa u pet utakmica protiv Budućnosti.

Zvezda je osvojila titulu pošto je sa 3:2 u finalnoj seriji pobedila Budućnost. Crveno-beli su sve tri pobede ostvarili kao domaćini, a Budućnost je obe pobede ostvarila u Morači.

Iz Crvene zvezde je najavljeno da će naredne dane posvetiti proslavi titule i povratka u Evroligu.

Osim klubovima ABA lige i Evroligi koji su čestitali crveno-belima, Zvezda je zahvalnost izrazila i navijačima, koji su, kako je navedeno, "napravili fantastičnu atmosferu i vodili tim do velikih pobeda i pružali veliku podršku klubu, igračima i stručnom štabu tokom teških trenutaka u Podgorici koji su najmanje imali veze sa košarkom i sportom".

"Takođe, svesni da pojedinci i 'moralni čistunci' pokušavaju u ovim trenucima da umanje ovaj veliki uspeh tima pojedinim dešavanjima pre pete utakmice, klub će u narednim danima na konferenciji za medije do najsitnijih detalja informisati javnost o svim događajima, ličnostima i njihovim ulogama u nemilim scenama koje su pratili finalnu seriju, počev i na prvom mestu od organizovanog napada na delegaciju Zvezde u Podgorici, pa sve do smišljene provokacije publike pojedinaca iz delegacije Budućnosti, u cilju neodržavanja pete utakmice", piše u saopštenju.

Odlučujuća peta utakmica je kasnila skoro sat vremena pošto je nekolicina navijača Zvezde ušla na teren prilikom zagrevanja igrača, zbog čega su košarkaši Budućnosti napustili parket.

Incidenata je bilo i na prethodne četiri utakmice u Beogradu i Podgorici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

124 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve