Nova vest
Košarka

Utorak, 26.03.2019.

16:44

Vejd i Garnet objasnili zašto treba igrati za reprezentaciju

Kult reprezentacije je tema o kojoj se govori s vremena na vreme, na ovakav ili onakav način, sa razlogom ili bez.

Izvor: SV

Autor: SV

Vejd i Garnet objasnili zašto treba igrati za reprezentaciju
EPA/LARRY W. SMITH CORBIS OUT

Nacionalne selekcije mnogih država su u poslednjih nekoliko godina morale na najveća takmičenja bez svojih velikih zvezda, razlozi su šarenoliki, načini za otkazivanje poziva su kreativniji iz godine u godinu, a to, u kombinaciji sa dešavanjima na relacijama FIBA-Evroliga-NBA, ne navodi na zaključak da bi stvari mogle da se vrate na staro.

Jedan od košarkaša koji je o svemu tome nedavno govorio je Dvejn Vejd, živa legenda igre između obruča i čovek koji je sa reprezentacijom SAD osvojio tri medalje.

Razgovor na tu temu je inicirao Kevin Garnet.

“Razmisli malo o tome... Treba da treniraš tokom leta, da se spremaš za sledeću sezonu. Ne možeš da nađeš bolje sparing partnere od onih koji se sa tobom nalaze na spisku reprezentativaca. Tu su najbolji od najboljih“, rekao je Garnet.

Na to se nadovezao Vejd.

“Naši treninzi, brate? Naši treninzi? Nema ništa teže nego pogostići koš na pripremama reprezentacije za Olimpijske igre... Imaš mlade, imaš iskusne, ta mešavina je uvek bila fenomenalna“, istakao je Vejd.

“Fleš“ je na OI 2008. u Pekingu osvojio zlatnu medalju, četiri godine ranije je stigao do bronze, a identično odličje je doneo sa Svetskog prvenstva 2006. godine u Japanu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve