Nova vest
Košarka

Petak, 22.03.2019.

15:00

Trinkijeri: Zvezda bolja i od Budućnosti, sve su uradili kako treba

Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri rekao je da je Crvena zvezda favorit u predstojećoj seriji, kao i da je zadovoljan kako izgleda njegova ekipa.

Izvor: PT

Autor: PT

Trinkijeri: Zvezda bolja i od Budućnosti, sve su uradili kako treba
Foto: Starsport

"Svaki dan sam sa ekipom i osećam da smo rasterećeniji. Polufinale ABA je jedna stanica za nas. To su moji igrači shvatili. Zvezda je pred finišom. Napravili su ekipu, fantastičnu, da se odmah vrati u Evroligu. Dugo nisam video toliko talenta u ABA ligi. Oni su favoriti, realno. Za nijansu su, po meni, bolji od Budućnosti koja igra Evroligu. Tempirali su formu, nemaju povrede, sve kako treba", rekao je Trinkijeri na konferenciji za novinare.

Partizan će igrati protiv Crvene zvezde u subotu od 19 časova, u polufinalnoj seriji plej-ofa ABA lige.

"Imali smo četiri teške nedelje, više su bili lekari na terenu, terapije... Gledam ekipu i lepo je ono što vidim. Uvek poštujem protivnika, znam šta oni mogu, ali nema tu puno priče", kazao je Trinkijeri.

Obrazložio je zašto je Zvezda favorit.

"Perperoglu je iskusan evroligaški igrač, Reglend je imao važnu ulogu u Rusiji, Beron fantastičan šuter, još se sećam kako je pet puta dao trojku preko četiri igrača. Nije bilo dosta, dođe Rivers, koji je važan evroligaš. Imaju fantastične srpske igrače. Lazić ima više trofeja nego svi njegovi saigrači zajedno. To se mora poštovati. Dobrić, Davidovac... Čović je 'gejm čejndžer', uđe sa klupe i uvek je spreman. Ima materijala zašto su oni favoriti", naveo je trener Partizana.

Dodao je da će se utisci sumirati na kraju sezone.

"Nije vreme da gledamo šta je bilo. Ovo je bio najveći izazov u mojoj karijeri, početak, uslovi, protivnici... Ne znam šta će se sutra desiti, ali sam ponosan trener Partizana. Dali smo sve od sebe, neki put je bilo dovoljno, neki ne. Idemo na bolje, a na kraju sezone ćemo pričati", rekao je Trinkijeri.

Kapiten Partizana Novica Veličković rekao je da se ne oseća pritisak pred duel.

"Znam šta nosi derbi i šta nose ovakve serije. Treba se spremiti za sve to. Za neke momke je ovo novo, neki su već doživeli ovu vrstu pritiska na nekim drugim mestima. Kao najiskusniji gledam da pomognem što više mogu. Najlakše je da krene utakmica i da se igra košarka", rekao je Veličković.

Po njegovim rečima, finale Kupa u Nišu je pokazalo njegovoj ekipi da "može".

"Nismo ni spomenuli tu utakmicu. To je ostalo iza nas. Bila je borba za trofej, drago mi je što smo ga osvojili, ali to stvarno nema veze sa ovim. Ta utakmica nam je pokazala da možemo", kazao je Veličković.

Prva utakmica igraće se u subotu od 19.00 u hali "Aleksandar Nikolić", a domaćin će biti Zvezda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve