Nova vest
Košarka

Četvrtak, 21.02.2019.

21:15

Srbiji igra i poraz od Izraela, ali ne i pobeda Estonije nad Gruzijom

Košarkaši Gruzije poraženi su na gostovanju od Grčke sa 81:69, u meču poslednjeg "prozora" kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Izvor: PT

Autor: PT

Srbiji igra i poraz od Izraela, ali ne i pobeda Estonije nad Gruzijom
Foto: FIBA

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Vasilopulos sa 15 poena, dok je Šermadini u za poraženi sastav ubacio 26.

Kako je Gruzija izgubila od Grčke sada ima minimalne šanse da se plasira na Mundobasket u Kini.

Srbija ima sve u svojim rukama u poslednjem kolu i pobedom nad Izraelom obezbediće zacrtani cilj. Međutim, šta se dešava ukoliko "Orlovi" dožive poraz od Izraela, a Gruzija pred svojom publikom pobedi Estoniju?

U tom slučaju stvara se krug od tri reprezentacije gde sve imaju skor od po 6 pobeda i 6 poraza. Ono što se gleda jeste međusobni skor i koš razlika.

Izabranici Aleksandra Đorđevića tu najbolje stoje jer su Gruziju pobedili sa 37 i 18 poena, dok su od Izraela izgubili sa 11. To znači da naša reprezentacija ima +44 pred duel sa Izraelom.

Gruzija je dva puta pobedila Izrael, sa dva i sa pet poena (+7), dok je Izrael slavio sa +11 protiv Srbije i čeka duel u nedelju (16h). Da se Srbija ne bi plasirala dalje potrebno je da u Beogradu izgubi sa velikom razlikom od Izraelaca, što je, svi smo saglasni, nemoguće.

Još jednom – ovo su sve kalkulacije ako Srbije izgubi od Izraela. Pobedom sto odsto idemo dalje i svi moraju da razmišljaju u tom pravcu.

Ima još jedan scenario. Ukoliko Srbije izgubi od Izraela, a Estonija pobedio Gruziju, onda će naša reprezentacija biti eliminisana.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve