Nova vest
Košarka

Četvrtak, 21.02.2019.

20:15

Izrael pobedom ostao u životu: Šta ovo znači za "Orlove"?

Košarkaška reprezentacija Izraela pobedila je pred domaćom publikom Nemačku sa 81:77, u poslednjem "prozoru" kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Izvor: PT

Autor: PT

Izrael pobedom ostao u životu: Šta ovo znači za
Foto: FIBA

Izrael je ovim trijumfom ostao u trci za plasman na Mundobasket i protiv Srbije će igrati za plasman u Kinu.

Kalkulacije su sledeće: Srbija može i minimalnim porazom od Izraela da prođe dalje, ako Grčka pobedi Gruziju u meču koji se igra. Ako se to desi i ako Gruzija savlada Estoniju u poslednjem kolu, onda će tri reprezentacije imati skor 6/6.

U tom slučaju pravi se krug između tri selekcije i gleda se koša razlika. "Orlovi" bi tu bili najbolje plasirani jer su Gruziju dobili sa +37 i +18, dok su od Izraeal izgubili devet u prvom meču... Minimalan poraz od Izraela ne bi utica na nas i našli bismo se u Kini.

Ipak, da ne bismo došli u ovakvu situaciju najlaške je pobediti Izrael i plasirati se dalje. Meč se igra u nedelju od 16 časova.

Kada je reč o meču, viđena je velika borba dve reprezentacije. Na kraju je presudila bolja završnica, Izrael je ostvario petu pobedu i sada imaju trijumf manje od "Orlova".

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Ti Džej Klajn sa 14, Menko i Zif su postigli 10, dok je devet ubacio Gaj Pnini.

U poraženom sastavu Gifaj i Obst su ubacili 16, dok je Zipser postigao 15.

Srbija je u prvom susretu poražena od Izraela sa devet poena, međutim ta razlika neće imati uticaj na meč jer Srbija ima pobedu više od Izraela i trijumf sa bilo kojom razlikom odvešće nas na Mundobasket.

Podsećamo, Srbija je ranije poražena na gostovanju u Estoniji. Opširnije pročitajte OVDE.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve