Nova vest
Košarka

Četvrtak, 21.02.2019.

10:10

Pešić: Najluđe finale u karijeri

Svetislav Pešić je trener 37 godina, osvojio je skoro sve što se može osvojiti, ali je poslednje finala Kupa Španije istakao kao najluđe u karijeri.

Izvor: B92

Autor:B92

Pešić: Najluđe finale u karijeri
Foto: EPA/Alejandro Garcia

Pešićeva Barselona je prvo nadoknadila 17 poena zaostatka protiv najvećeg rivala Reala i izborila produžetak, a onda u spektakularnoj i skandaloznoj završnici pobedila "kraljevski" klub usred Madrida.

Pročitajte još Preokret, spektakl, skandal – Pešić preko Reala do Kupa kralja!

"Bilo je mnogo finala sa klubovima i reprezentacijama, ali ovo je bilo najluđe u mojoj karijeri. Hala je bila krcata, pritisak je bio ogroman, svi su bili protiv nas, ulog visok. Ipak, znali smo da se takmičimo protiv njih i da smo u dobroj formi. Bio je meč pun preokreta, povrataka, odluka igrača kao i trenera. Prilično lud meč", rekao je Pešić za "Sportski žurnal".

* Efes od 18.30 igra kod kuće protiv direktnog rivala za 4. mesto Olimpijakosa i ima šansu da se učvrsti na poziciji koja garantuje prednost domaćeg terena u četvrtfinalu. Kvota na keca je 1,50. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Efes - Olimpijakos.

Barselona je pod vođstvom Pešića osvojila poslednja dva Kupa kralja, oba pobedom nad Real Madridom.

"Bila je luda utakmica od početka do kraja. Rivalstvo između Reala i Barselone je veliko i uvek je važna pobeda u derbiju. Posebno kada pobedite Real u Madridu. To se ne dešava svake godine. Zbog toga je osvajanje ovog trofeja još važnije nego prošlogodišnji Kup kada smo takođe pobedili Real u finalu".

Pešić je bio prvak Evrope sa Nemačkom i SR Jugoslavijom i sveta sa SR Jugoslavijom, pet puta klupski šampion Nemačke, dva puta Španije, jednom Jugoslavije, osvojio je Kup Koraća s Albom, a sa sarajevskom Bosnom je bio šampion Evrope.

* Obradovićev Fenerbahče prvi je favorit za osvajanje Evrolige s kvotom 3,30, a prate ga CSKA sa 3,50, i aktuelni šampion Real sa 4,50. Na sve ostale timove kvote su mnogo veće. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za osvajača Evrolige.

Barselona dobro stoji i u Evroligi, trenutno je peti sa skorom 13-9, a u 23. kolu igra španski derbi sa Baskonijom u svojoj Blaugrani, u četvrtak od 21 čas.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve