Nova vest
Košarka

Subota, 16.02.2019.

17:46

Pitino: Košarka je mnogo veća od Olimpijakosa i Panatinaikosa

Trener košarkaša Panatinaikosa Rik Pitino govorio je o dešavanjima u polufinalnom susretu grčkog Kupa protiv između Panatinaikosa i Olimpijakosa.

Izvor: SN

Autor: SN

Pitino: Košarka je mnogo veća od Olimpijakosa i Panatinaikosa
Photo by Dylan Buell/Getty Images

Olimpijakos je odbio da nastavi polufinalni susret protiv Panatinaikosa pa se trener "zelenih" Rik Pitino našalio na pres konferenciji pred finalni duel sa solunskim PAOKom.

"Odmorni smo, pošto smo juče odigrali samo pola utakmice", rekao je Pitino.

Rik Pitino je dva puta bio šampion koledž košarke, jednom sa Kentakijem i drugi put sa Lujvilom (titula koja mu je oduzeta zbog povrede pravila koledž košarke), a u Panatinaikosu je od 26. decembra 2018. godine.

"Pre mnogo godina, tokom moje prve sezone u Kentakiju, imali smo samo sedmoricu igrača koji us dobijali stipendiju. Ja sam preuzeo ekipu i putovali smo na gostovanje u Kanzas. Gubili smo 30 razlike na poluvremenu i mogao sam da računam samo na sedmoricu košarkaša, a u drugom poluvremenu smo imali dvojicu momaka sa po četiri faula. Delovalo je da ćemo igrati sa četvoricom protiv petorice zahvaljujući lošim sudijskim odlukama. Odlučio sam da ništa ne preduzmem i izgubili smo sa 55 poena razlike. Poenta je da svi treba da imamo na umu imidž košarke koji pravimo za sve mlade Grke - zbog ljudi koji prate meč mi moramo da ga završimo. To je mnogo bitnije od Rika Pitina, od Dejvida Blata, Olimpijakosa, Panatinaikosa ili bilo koga. Utakmica je utakmica i mora da se poštuje"
dodao je trofejni američki stručnjak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve