Nova vest
Košarka

Sreda, 23.01.2019.

18:35

Perperoglu pokazao klasu, Dubljević i Valensija ponovo srušili Zvezdu

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u četvrtom kolu druge grupne faze Evrokupa od Valensije na domaćem parketu rezultatom 82:81.

Izvor: LN

Autor: LN

Perperoglu pokazao klasu, Dubljević i Valensija ponovo srušili Zvezdu
Foto: Starsport

Crveno-beli su i po drugi put poraženi od Valensije u samo nedelju dana i sada imaju jako težak put ka četvrtfinalu Evrokupa.

Posle četiri odigrana kola Zvezda sada ima samo jednu pobedu, dok Valensija i dalje nema nijedan poraz.

Meč je imao dramatičnu završnicu, za razliku od onog u Valensiji kada je španski tim ubedljivo slavio. Utakmica je rešena u poslednjim sekundama na opšte razočaranje brojne publike u "Pioniru".

Zvezda je jako loše ušla u duel i gosti su vrlo brzo bili na dvocifrenoj prednosti, a dominirao je Dubljević koji je apsolutno nadigrao centra Zvezde Majka Cirbesa. Ipak, krajem prvih deset minuta izabranici Milana Tomića su se "trgli" i uspeli da odličnim šutem, pre svega Stratosa Perperoglua, dođu do prednosti od dva poena na poluvremenu, a ta razlika je mogla biti i veća.

Posle lošeg starta prvog poluvremena crveno-beli su "uspeli" da još gore otpočnu drugo. Nije bilo nikakve timske igre ni u odbrani ni u napadu, Dubljević je nastavio da dominira i Zvezda nije imala odgovor za protivnika.

Uživo prenos meča mogli ste pratiti i uz naš LIVE BLOG.

Početkom četvrte četvrtine razlika je iznosila čak 11 poena i mnogi su već otpisali šampiona Srbije. Perperoglu se vratio u igru, a po ko zna koji put ove sezone Čović je svojom ogromnom energijom povukao svoj tim trojkom i pogotkom uz faul, te joj doneo i prednost i potpuni preokret.

Drama je dostgila vrhunac u poslednja dva minuta i svi su bili na nogama. Na 15 sekundi do kraja odgovornost je preuzeo Džo Reglend, koji je imao poprilično loš meč iza sebe, ali je uspeo da sjajnim prodorom i mekanim polaganjem donese +1 svojoj ekipi.

Valensija je imala priliku da dođe do pobede, nije odigrala preterano kvalitetan napad, ali je Van Rosom u Reglendovom maniru pogodio o tablu i doneo prednost svojoj ekipi tri sekunde pre kraja.

Tomić je u tom trenutku bio bez tajm-auta, a domaćin nije uspeo ni da uputi poslednji šut ka košu protivnika i zabeležio novi poraz.

Ubedljivo najbolji kod srpskog predstavnika bio je Perperoglu sa 26 poena (7/11 iz igre). Pratili su ga Čović sa 13 i Reglend sa deset poena, dok je Muhamad Faje imao dabl-dabl od šest poena i deset skokova.

Najbolji na drugoj strani bio je Dubljević sa 24 poena, osam skokova i pet asistencija. Jedini dvocifreni u Valensiji, pored njega, bio je Vil Tomas sa 11 poena, dok su Dio, Abalde i Met Tomas imali po devet.

U narednom meču Zvezda 29. januara gostuje Limožu, dok Valensija gostuje Unikahi.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

392 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve