Nova vest
Košarka

Subota, 15.12.2018.

23:09

Tomić: Ovako da nastavimo; Milojević: Previše smo dali Zvezdi

Trener Crvene zvezde Milan Tomić zadovoljan je što je njegov tim kontrolisao ritam meča protiv Mege svih 40 minuta.

Izvor: B92

Autor:B92

Tomić: Ovako da nastavimo; Milojević: Previše smo dali Zvezdi

Zvezda je slavila u Sremskoj Mitrovici 78:68 i tako završila prvi krug regularnog dela sezone u ABA ligi sa maksimalnim skorom 11-0.

"Prvo bih želeo da čestitam mojim igračima, jer smo kontrolisali igru svih 40 minuta. U jednom trenutku u poslednjoj četvrtini Mega je uspela da priđe na pet poena minusa, ali dobro smo odreagaovali i odmah smo uspeli da ponovo uspsostavimo kontrolu dešavanja na parketu. Ono što je za nas bilo dosta bitno je činjenica da smo znali da je Mega veoma opasna na skoku u napadu i dozvolili smo im samo osam ofanzivnih skokova tako da smo i to uspeli da iskontorlišemo. Jedini problem smo imali u tranziciji u poslednjoj četvrtini, primili smo dosta lakih poena. Ali, uvek kažem mojim igračima da utakmice ne može da se završi rezultatom 0:0, tako da je neminovno da primiš i neke lake poene. Generalno sam zadovoljan i zato bih želeo da čestitam da čestitam igračimo jer smo prvi na tabeli, posle prvog dela ABA lige i tako treba i da nastavimo", rekao je Tomić.

Trener Mege Dejan Milojević je istakao lošu igru u prvom poluvremenu kao ključni faktor poraza.

"Pre svega bih čestitao Zvezdi na zasluženojl pobedi. Odigrali su jako dobar meč. Što se nas tiče, prvo poluvreme je odlučilo pobednika. Ušli smo sa previše respekta, bili smo u grču što je rezultiralo krajnje atipničnom igrom za nas, bili smo spori i tromi, postigli smo samo 25 poena. Zvezda je previše ozbiljna ekipa da bi dozvolila da napravite tako veliki preokret. U drugom poluvremenu smo uspeli da uvedemo Zvezdu u naš ritam, ubrzali smo igru, dali smo više od 40 poena, došli smo i na korak od prekreta, prišli smo a pet razlike. Ali, previše smo toga dali Zvezdi u prvom poluvremenu da bismo to uspeli da anuliramo. Ipak, ponosan sam na moje igrače jer su uspeli da naprave reakciju protiv sjajne ekipe Zvezde. Još jednom im čestitam ne samo na ovoj pobedi, već na svemu onom što su postigli od početka sezone. Moj kolega Tomić radi sjajan posao i igraju jako lepu košarku. Želim im da ostvare ambicije koje imaju, a nama slede tri veoma važne utakmice u borbi za plej-of
", rekao Milojević.

U sledećem kolu Zvezda gostuje Ciboni u Zagrebu 22. decembra, dok Mega istok dana dočekuje Igokeu.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve