Nova vest
Košarka

Petak, 14.12.2018.

11:25

Zna li Budućnost da pobedi van "Morače"?

Košarkaši Budućnosti gostuju u 12. kolu Evrolige debitantu Gran Kanariji.

Izvor: AK

Autor: AK

Zna li Budućnost da pobedi van
Foto: ABA/Buduænost VOLI

Podgoričani su na skoro 3-8, bez ijednog trijumfa u gostima, ali puni samopouzdanja nakon velikih pobeda nad CSKA i Barselonom u "Morači".

Iako će umor biti veliki faktor u ovom meču jer Budućnost na Kanarska ostrva stigla tek u četvrtak oko ponoći posle tri leta Podgorica – Istanbul, Istanbul – Madrid i Madrid – Gran Kanarija.

"Gran Kanarija je zahtevna ekipa, pre svega na domaćem terenu. Igraju brzu košarku, sa dosta trčanja, dosta šuteva, na veliki broj poena. Mislim da moramo biti spremni na to, na utakmicu visokog tempa, i da sa što boljom odbranom probamo da smanjimo njihovo trčanje, da nametnemo ritam koji nama odgovara. Mislim da imamo čemu tamo da se nadamo", rekao je bek "plavih" Petar Popović.

Budućnost se posle lošeg starta sezone podigla, a večeras će juriti prvu pobedu na gostovanju u Evroligi, s obzirom na to da ide kod Gran Kanarije. Kvota na dvojku je 3,05. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Evroligu.

Nakon lošeg starta Gran Kanarija je smenila trenera pa je tim preuzeo Viktor Garsija, koji je debitovao pobedom nad Armanijem 94:86.

"S obzirom na to da igraju brzu košarku, tokom meča prave serije, ali će imati i padova. Najbitnije je da ostanemo zajedno u svim trenucima meča, bilo da budemo u plusu ili minusu. Ne srećemo se prvi put sa takvim stilom igre, tako da znamo šta nas čeka, pa se nadamo dobrom rezultatu".

Najbolji strijelci ekipe su Amerikanci koji su ljetos pojačali Gran Kanariju iz Monaka, odnosno Bešiktaša, Kristofer Evans sa 10,4 poena u proseku i Di Džej Strouberi sa 10,1).

"Ne treba izdvajati bilo koga, oni su odlična ekipa. U svakom kolu iskoči poneki novi igrač, prije dva-tri kola je Baes bio MPV kola, iako ima 36 godina. Nećemo se spremati za jednog igrača, već za njih kao ekipu",
dodaje Popović.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve