Nova vest
Košarka

Četvrtak, 22.11.2018.

11:05

Žalgirisu ukradeno 5 sekundi u ključnom napadu VIDEO

Drugi put ove sezone jedna velika tehnička greška uticala je na konačan ishod utakmice u Evroligi, drugi put u korist CSKA na njegovom terenu.

Izvor: B92

Autor:B92

Žalgirisu ukradeno 5 sekundi u ključnom napadu VIDEO
Foto: Screenshot/YouTube/Euroleague

Pre mesec dana zapisnički sto je "poklonio" Armejcima jedan poen usred napada Darušafake, koja zbog toga nije dobila priliku da u finišu utakmice ima šut za produžetak jer je CSKA vodio 79:75.

Velika greška pomogla je moskovskom timu i u četvrtak, protiv Žalgirisa, kojem je uoči poslednjeg minuta ukvalno ukradeno pet sekundi u jednom od ključnih napada.

Litvanci su vodii 84:81 i imali posed, da bi se usred napada vreme na semaforu odjednom sa 18 skratilo na 13 sekundi. Igrači Žalgirisa nisu uspeli da šutiraju na vreme, pa je lopta pripala domaćinu.

Usledila je trojka CSKA za izjednačenje i konačno produžetak, u kojem je moskovski tim slavio 99:97.

Žalgiris se žalio Evroligi, ali prema propozicijama takmičenja da bi žalba bila validna mora biti uložena tokom igranja utakmice, prilikom prvog prekida igre.

Jedino čemu Litvanci mogu da se nadaju je kazna za CSKA zbog greške zapisničkog stola. Pobeda svakako ostaje "Armejcima".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve