Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 12.11.2018.

18:30

Džikić dobio podršku Budućnosti, Bokan razočaran igračima

Predsednik KK Budućnost Dragan Bokan potvrdio je da je Upravni odbor kluba pružio podršku treneru Aleksandru Džikiću uprkos lošim rezultatima.

Izvor: AK

Autor: AK

Džikić dobio podršku Budućnosti, Bokan razočaran igračima
Foto: ABA/Buduænost VOLI

Džikić je prošle sedmice ponudio ostavku nakon šestog uzastopnog poraza u Evroligi, ali je Bokan to odbio uoči derbija sa Mornarom.

Budućnost je slavila u Baru 99:95 nakon čega su čelnici kluba odlučili da ne menjaju trenera.

"UO nije zadovoljan postignutim rezultatima u dosadašnjem toku sezone. Doneli smo odluku da bez obzira na loše rezultate damo podršku stručnom štabu na čelu sa Aleksandrom Džikićem i igračima", rekao je Bokan.

Budućnost u četvrtak u Evroligi čeka Baskoniju, a već u nedjelju u "Moraču" stiže Partizan.

"Budućnost je jako ozbiljan klub, ne bi dozvolila da iko narušava ambijent u kojem je došla do plasmana u Evroligu. Situacija unutar kluba je jako dobra u odnosima stručnog štaba i igrača. Lično sam sa svima razgovarao i dobio uverenje od svih da ćemo igrati mnogo bolje nego u dosadašnjem toku sezone", istakao je Bokan.

Podgoričani će situaciju pokušati da promene dovođenjem novih igrača.

"Sead Šehović ima isti ugovor kao prošle sezone, Suad igra za manje novca nego prošle. Svi ostali igrači imaju značajno veća primanja, čak neko i dvostruko veća. Jednako sam razočaran i domaćim i stranim igračima, da ih ne delimo. Očekivali smo mnogo više nakon osvajanja ABA lige. A kada Nemanja Gordić i Nikola Ivanović igraju na većem nivou, kao što je bio slučaj u Baru, rezultat ne može da izostane. U dogovoru sa trenerom, uprava kluba svakodnevno prati situaciju kako bi se što pre pojačala. Ako tržište bude dozvoljavalo biće promena u igračkom kadru
", rekao je Bokan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve