Nova vest
Košarka

Petak, 19.10.2018.

21:30

Volters nezaustavljiv, Fener "kroz iglene uši" protiv Žalgirisa

Košarkaši Fenerbahčea zabeležili su pobedu u Litvaniji pobedivši šampiona te zemlje Žalgiris sa 82:75.

Izvor: LN

Autor: LN

Volters nezaustavljiv, Fener
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Fenerbahče je gubio od prvog minuta utakmice i od izjednačenja 2:2 nije došao do toliko povoljnog rezultata, sve do samog kraja utakmice.

Žalgirisovih +16 sa sredine druge deonice se polako "topilo" i gosti iz Turske su uhvatili kompletan priključak početkom poslednjeg kvartala.

Tim Željka Obradovića je do prve prednosti došao pri rezultatu 63:61, a zatim seriju produžila na 17:3 i otišla na osam poena prednosti.

Od tog trenutka nije bilo povratka za momke iz "zelene šume", te je šampion Turske ostao maksimalan u Evroligi.

U pobedničkom sastavu najefikasniji bio je Kostas Slukas sa 20 poena i pet asistencija, 11 je dodao Luiđi Datome, dok je deset imao Jan Veseli.

Istakao se i Marko Gudurić sa osam poena (3/3 iz igre), dok je Nikola Kalinić za 25 minuta na parketu pribeležio samo dva poena i isto toliko asistencija.

Ubedljivo najbolji kod domaćih bio je bivši plejmejker Crvene zvezde Nejt Volters. On je za 25 minuta ubacio 23 poena (9/13 iz igre), a uz to je dodao šest asistencija, tri skoka i dve ukradene lopte.

Ipak, odlični Volters nije mogao da spreči Fener da dođe do preokreta i Žalgiris je zabeležio drugi poraz u ovoj evroligaškoj sezoni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve