Nova vest
Košarka

Petak, 19.10.2018.

21:20

Balbaj trojkom upropastio monstruoznu seriju Šveda

Košarkaši Efesa slavili su na gostovanju Himkiju rezultatom 85:84 u trećem kolu Evrolige.

Izvor: LN

Autor: LN

Balbaj trojkom upropastio monstruoznu seriju Šveda
EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY

Efes je vodio tokom maltene celog meča, imali su veliku prednost pred poslednju četvrtinu, ali je ruski sastav zamalo uspeo da dođe do preokreta.

Gosti iz Turske su u poslednjih deset minuta ispustili čak 12 poena prednosti na vidno nezadovoljstvo trenera Ergina Atamana.

Najbolji akter utakmice bio je nestvarni Rus Aleksej Šved koji je praktično sam održavao Himki u igri i serijom u četvrtoj četvrtini doneo potpuni rezultatski priključak ekipi iz moskovske regije.

Šved je meč završio sa 25 poena, a početak poslednjeg kvartala obeležen je sa njegovih 14 poena, koliko je ukupno imao Himki sve do tri i po minuta do kraja utakmice kada je poentirao Čarls Dženkins, koji je na kraju imao sedam poena..

Na dva minuta do kraja konačno se upisao Stefan Marković i pogodio otvorenu trojku, a zatim je sa linije penala pogodio Čarls Dženkins i Himki je konačno došao do vođstva, prvi put još od početka druge četvrtine.

Rodrig Buboa je igrao dobar meč, ali se na kraju ispromašivao sa linije penal. Ipak, posle promašaja jednog bacanja od strane Šveda Efes je imao šansu.

Toni Kroker je promašio jedan penal na osam sekundi do kraja i Turci su imali napad na -2, a onda se pojavio čovek koga svi puštaju da šutira trojke – Douš Balbaj je postigao trojku i doneo pobedu svojoj ekipi!

Efes je ostvario drugu pobedu, dok je Himki zabeležio i treći poraz u isto toliko mečeva.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve