Nova vest
Košarka

Nedelja, 23.09.2018.

20:30

Surov revanš za Evroligu – Zvezda preko Budućnosti do Superkupa!

Košarkaši Crvene zvezde osvojili su prvi trofej u sezoni pošto su deklasirali Budućnost za pehar ABA Superkupa – 89:75.

Izvor: B92

Autor:B92

Surov revanš za Evroligu – Zvezda preko Budućnosti do Superkupa!
Starsportphoto

"Crveno-beli" su odigrali fantastičnu utakmicu u finalu turnira u Laktašima, pregazili rivala rivala i revanširali mu se za poraz u prošlosezonskom finalu regionalnog takmičenja.

Trener Milan Tomić je tako na najbolji način počeo u beogradskom klubu i već sada je jasno da će biti najveći favoriti da vrate krunu, ka oi da mogu da napadnu trofej Evrokupa.

Duel u hali Igokee rešen je već u prvom poluvremenu, kada su "crveno-beli" na krilima dobre odbrane i sjajnog šuta, zatrpali koš rivala. Posle prvih 10 minuta imali su 12 poena prednosti, na poluvremenu je već bilo 20+ i Budućnost nije bila ni blizu da se vrati.

Vođstvo je u jednom trenutku išlo i do 27 razlike za jasnu poruku pred početak nove ligaške sezone.

Zvezda je pogodila 12 trojki iz 21 pokušaja, a najefikasnije bio je Muhamad Faje sa 14 poena (3-3 za dva, 1-3 za tri) koji je na kraju dobio isključujuću grešku, dok su po 12 dodali Ognjen Dobrić i Stratos Perperoglu. Zanimljivo je da su obojica sve svoje poene zabeležili van linije 6,75.

Između njih se ubacio centar Maik Cirbes sa 13, dok je dvocifreni bio i Reglend sa 10 poena i 7 asistencija.

S druge strane, istakao se Filip Barovića sa 19 poena, tri poena manje postigao je Danilo Nikolić (u jednom trenutku imao seriju 4/4 za tri), a Erl Klark se zaustavio na 11.

Spomenuti Faje proglašen za MVP ABA Superkupa u Laktašima.

IV četvrtina:

40’ Maksimalno su igrači Budućnosti ublažili poraz, ali nije bilo vremena da se uradi nešto ozbiljnije i Zvezda je došla do prvog trofeja u ABA Superkupu – 89:75.

38’ Cirbes se vratio na parket i postigao poene, posle čega je usledio sukob Fajea i Barovića nakon faula nemačkog centra. Bili su nervozni spomenuti igrači, ali su ih saigrači brzo razdvojili i veći neredi su izbegnuti. Rezultat su isključenja za Fajea i iznenađujuće Gordića.

35’ Filip Barović je sada bio prvo rešenje u napadu Budućnosti – postigao je šest uzastopnih poena, rešio još jedan napad i rezultat je 85:65.

34’ Ne uspevaju Crnogorci da poentiraju ni kada su u kontri. Dva zicera su promašili, Ilić nije bio precizan.

32’ Perperoglu nastavlja gde je stao – četvrta trojka za 85:59.

31’ Faje otvorio poslednji kvartal, a onda je dobio iznenađujuće dobro dodavanje Odža koje je morao da reši nikako drugačije nego zakucavanjem.

III četvrtina:

30’ Perperoglu pogađa daleku trojku i postavlja 78:55 pred poslednjih 10 minuta.

27’ Veliki broj prekida i faulova malo je usporio ritam u Laktašima, ali je finiš treće četvrtine doneo poene na obe strane. Kod Budućnosti je prednjačio Klark, dok je na drugoj strani Zvezda preko Odža došla do 75:50.

25’ Budućnost je vezala seriju od osam poena i prišla na -19, ali je brzo to Odžo neutralisao za 66:46.

24’ Faje je fauliran kod šuta van linije 6,75, dao je dva od tri, da bi Erl Klark trojkom smanjio na 63:40.

22’ Odličnu rolu od početka susreta ima i Cirbes koji je nastavlja snažnim zakucavanjem, pre nego što je Nikolić uspeo da nekako poentira za Budućnost – 61:36.

21’ Reglend nije pogodio trojku na otvaranju treće deonice, ali ga je Faje ispravio iz reketa.

II četvrtina:

20’ Morao je Tomić da preseče mini seriju protivnika tajm autom, Klark je vezao pet poena, da bi Nenadić trojkom postavio ogromnih 57:32 na poluvremenu.

18’ Posle nekoliko konfuznih napada, vratila je ekipa Milana Tomića koncentraciju i posle kontranapada trojku pogađa Perperoglu – 51:27. Usledila je strahovita rampa Fajea koji je razgalio prisutne navijače u Laktašima.

16’ Uprkos oštrim kritikama trenera Aleksandra Džikića, ekipa u belim dresovima nije uspevala da se trgne. S druge strane, Zvezda je nastavila da "zasipa" koš rivala iz svih pozicija – Nenadić, Odžo, pa Lazić za 48:23.

14’ Isti igrač je još jednom precizan van linije 6,75 – Zvezda "razbija" Budućnost i trenutno je 38:20.

12’ Budućnost ne može ništa da pogodi, neprecizni su bili Berović i Popović, posle čega je Ognjen Dobrić postigao prvu trojku.

11’ Sada i Dušan Ristić nastavlja gde su nastavili njegovi saigrači i produžava seriju svog tima.

I četvrtina:

10’ Uspeli su igrači iz Beograda da zadrše koncentraciju i posle prvih 10 minuta imali prednost 28:16.

9’ Cirbes opet precizan, raste prednost "crveno-belih".

7’ Nikolić sada 4/4 za tri, ali ga Reglend neutrališe u svakom sledećem napadu.

6’ Pogodio je Danilo Nikolić tešku trojku iz ćoška preko čuvara i smanjio rezultat, posle čega je usledila njegova neverovatna serija sa distance. Uspeo je Cirbes da uzvrati iz reketa za 19:10.

4’ Faje pogađa i trojku za 12:3 za Zvezdu.

3’ Od tog trenutka Zvezda je zaigrala mnogo jače i agresivnije, pa je poenima Reglenda i Fajea i Cirbesa došla do 9:3.

1’ Faje je odlučno otvorio utakmicu i postigao prva tri poena, ali je na drugoj strani odgovorio Danilo Nikolić trojkom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

261 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve