Nova vest
Košarka

Četvrtak, 20.09.2018.

17:40

Gagić i dobra odbrana – Partizan se osvetio Mornaru za polufinale!

Košarkaši Partizana savladali su Mornar iz Bara u četvrtfinalu ABA Superkupa rezultatom 91:77 (22:18, 25:26, 20:19, 24:14).

Izvor: LN

Autor: LN

Gagić i dobra odbrana – Partizan se osvetio Mornaru za polufinale!
Foto: Starsport

Partizan se revanširao Mornaru za poraz u prošlogodišnjem izdanju Superkupa, ali i za poraza u oba meča prošlosezonskog izdanja ABA lige.

Crno-beli su se plasirali u polufinale takmčenja u kojem se sastaju sa boljim iz duela između Budućnosti i Igokee, domaćina turnira.

Od samog starta meča videlo se da će se meč igrati u brzom ritmu, jer se "letelo" an obe strane a odbrane nisu bile prioritet.

Partizan je dobro otvorio meč, a raspucani su bili australijsko pojačanje Džok Lendejl i Đorđe Gagić, dok je Mornar držao u životu Kadin Kerington koji je već na kraju prve deonice meča imao četiri postignute trojke i postigao maltene sve poene svoje ekipe u tom delu igre. U tim trenucima meča najbolji akter bio je, uz Keringtona, Džok Lendejl.

Do kraja prvog poluvremena Barani su zaigrali mnogo bolje, i više nisu tražili toliko Keringtona u napadu. Partizanu je imao dosta propusta u odbrani, a Mornar je uspeo da podigne nivo igre i da razigra još neke igrače, te dođe u sam egal.

Drugo poluvreme počelo je jako sporo, sa dosta faulova i bez puno poena. Partizan je u jednom trenutku "zategao" odbranu i od tad nije puštao Mornar da pronađe svoj prepoznatljivi ritam.

Meč je odlikovalo dosta izgubljenih lopti Mornara na koje ih je Partizan naterao, a u napadu je jednostavno dominirao Đorđe Gagić koji je odigrao jedan do svojih najboljih mečeva u crno-belom dresu.

Partizan u četvrtoj deonici duela prosto "leteo" po terenu, a opet je među boljima bio Gagić. Ipak, dobra odbrana koja je terala protivnike na grešku, ali i pogođeni šutevi i trojke Nikolića, Pejdža, pa čak i Gavrilovića, odlepile su vicešamiona Srbije na veliku dvocifrenu prednost.

Ekipa Nenada Čanka imala je +16 na nekih pet minuta do kraja utakmice, a crnogorski predstavnik je video da nema šta više da traži, te se samo čekalo da se vidi konačni rezultat.

Već pomenuti Gagić bio je najbolji igrač utakmice sa 23 poena i šest skokova, Vanja Marinković upisao je 16, a poen manje Lendejl. Odliču ol-araund partiju imao je Zagorac, koji je utakmicu završio sa devet poena, šest skokova, isto toliko uspešnih dodavanja i četiri ukradene lopte.

U Mornaru ubedljivo najbolji bio je Kadin Kerington sa 20 poena (4/6 za tri), dok je Lukoviću za malo izmakao dabl-dabl (12 poena, devet skokova). Nemanja Vranješ meč je završio sa 11 postignutih poena.

Crno-beli su zabeležili važnu pobedu, posle nekoliko katastrofalnih pripremnih utakmica, ali i osvetu Mornaru za poraze u prošloj sezoni

Mečevi polufinala igraju se u subotu.

Superkup ABA lige:
četvrtfinale – četvrtak:

Partizan – Mornar 91:77
20.30 Budućnost – Igokea (2)

petak:
18.00 Cedevita – Zadar (3)
20.30 Crvena zvezda – Olimpija (4)

polufinale – subota:
18.00 pobednici (1) i (2)
20.30 pobednici (3) i (4)

nedelja:
21.00 finale

Uživo tekstualni prenos mogli ste pratiti na našem sajtu.

IV četvrtina

40' – Sve je bilo jasno u poslednji minutima utakmice, a Barani su se praktično predali. Partizan je otišao na preveliku razliku dok je protivnik nastavio da greši, i samo za par poena uspeo da umanji prednost boljeg rivala. Crno-beli beleže važnu pobedu, posle nekoliko katastrofalnih pripremnih utakmica, ali i osvetu Mornaru za poraze u prošloj sezoni – 91:77

37' – Velika prednost za Partizan. Visok nivo požtrtvovanja od strane košarkaša Nenada Čanka, koji su krenuli da pogađaju veliki broj šuteva. Mornar nema pravog organizatora igre u ekipi i to im predstavlja veliki problem. Malo agresivniji pristup crno-belih rezultuje u dosta konfuzje za Barane. Gavrilović pogađa trojku i njegva ekipa odlazi na +16, ali Mornar malo dolazi u život i smanjuje – 85:73.

35' – Partizan je totalno "slomio" protivnike iz Bara. Pogađaju svi, i Marinković i Nikolić i Gagić pre svega. Mornar izgleda pogubljeno u napadu, dok crno-beli pogađaju većinu svojih šuteva u napadu. Dobra odbrona donosi Partizanu ogromnu prednost, a Amar Gegić zakucava za 82:66.

32' – Kenig već polako dokazuje da je među najboljim šuterima u ABA ligi i pogađa svoju drugu trojku, ali Nikolić postiže svoj sedmi poen trojkom za 73:66.

III četvrtina

30' – Sudije malo kompenzuju krajem treće četvrtine. Na minut do kraja ovog dela meča Mihajlo Pavićević traži tajm-aut, kako bi malo "probudio" svoju ekipu, a na pauzi se nisu mogle čuti baš lepe reči od njega. Vinston Šepard je drugi igrač u ekipi Mornara sa dvocifrenim brojem poena, ima ih deset. Duplo više ima najefikasniji akter meča Kadin Kerington, a Partizan vodi na deset minuta do kraja sa 67:63.

28' – Gagić je iznudio dva slobodna bacanja, koja je pogodio, i došao do učinka od 17 poena. Mornar nema pravih opcija u napadu i dosta se muče, a prvi put se iz igre upisuje Amar Gegić. Mini serija Partizana za 65:59, a Barani prave novi faul u napadu.

27' – Greška Sanija Aranitovića kojeg je izblokirao Uroš Luković, a zatim nesportsku napravio Lendejl kada je pokušao da zaustavi kontru. Ipak, Mornar nije pogodio nijedno od slobodnih bacanja, a zatim Barani nisu uspeli ni da poentiraju, te apsolutno ništa nisu dobili iz nesportske greške, pa ostaje rezultat od 61:59.

25' – Hrvatski internacionalac Marin Mornar ima već osam poena, a Pejdž upisuje svoju prvu torjku na meču, treću za Partizan. Efikasan je i Drenovac koji ima šest poena, ali je u seriji Đorđe Gagić. Postiže svoj 15. poen za 58:54.

23' – Na startu drugog poluvremena pogađali su Pejdž za Partizan, a Luković za Mornar, koji ima šest poena. Obe ekipe su ušle u seriju promašaja, ali i izgubljenih lopti. Alej-up Vranješa za Lukovića i Mornar, posle dugo vremena, vodi 49:50!

II četvrtina

Poluvreme – Seriju Barana zaustavljaju Lendejl i Gagić. Australijanac je sjajno pronašao srpskog košarkaša koji je pogodio za 47:44. Mornar je imao poslednji napad u prvom poluvremenu, ali je izgubio loptu. Rezime glasi: Odlični Lendejl i Gagić, Kerington ima "vrelu" ruku. Partizan igra agresivnu odbranu i postiže dosta lakih poena, ali im šut ne ide preterano dobro. Mornaru je šuterski izuzetno dobar, ali im u ostalim segmentima ne ide baš najbolje.

19' – Mornar pravi seriju od 5:0 pogotcima Lukovića, posle sjajnog pasa Vranješa, a onda se i Nemanja "nagradio" trojkom u svom stilu. Partizanovih +8 brzo se "istopilo".

17' – Mornar je ubacio već šest trojki, a pogodio je i Drenovac. Gagić ima devet poena i šut iz igre 4/4. Dobra igra obe ekipe, a raspucao se i šuter Barana Kenig. Izuzev Alekseja Nikolića svi Partizanovi igrači koji su ulazili u igru su se upisali u listu strelaca. Partizan igra jako brzo nakon defanzivnih skokova, a Marinković pogađa trojku za 45:37.

14' – Odlična rampa Zagorca nad Šepardom, a onda i nesebičnost Lendejla za lake poene Vanje Marinkovića. Obe ekipe načinile su po tri faula na 6:45 do kraja poluvremena. Džok Lendejl radi sve, od solidne odbrane do raznovrsnosti u napadu i već ima 12 poena. Na drugoj strani razigrao se i Šepard, koji je u kratkom periodu postigao šest poena. 32:27 za crno-bele.

12' – Jako "mrtav" početak druge deonice. Do poena su i Partizan i Mornar dolazili preko linije za slobodna bacanja, a Aranitović i Nikolić istakli su se dobrim odbranama. Gegić dobija nesportski faul, a prvim pogotkom Keringtona za dva Mornar dolazi -1 i rezultata 24:23.

I četvrtina

10' – Kerington nosi na svojim leđima Mornar. Postigao je čak 16 poena, a trojke šutira 4/5. Preostala dva poena za Mornar postigao je Mornar. Što se tiče Partizana, Gagić je nastavio sa dobrom igrom, dok je Rade nastavio sa kontra ritmom. Malo su se razigrali Marinković i Aranitović. Partizan na kraju prve deonice vodi sa 22:18.

7' – Kadin Kerington pogađa svoju drugu trojku na meču, ali često i greši. Markus Pejdž se za sada ne snalazi najbolje i u malom je kontraritmu. Ipak, Kerington je namestio ruku te pogađa i treću loptu van linije 6,75. Partizan i dalje vodi, sada 18:15.

5' – Prve poene za Partizan, a da se ne zove Džok Lendejl, postigao je Đorđe Gagić. Pogodio je dva puta zaredom, a Partizan vodi 13:9 posle solo prodora Radeta Zagorca. Gagić je nastavio sa dobrom igrom, pa je iznudio nesportsku grešku Uroša Lukovića. Gagić je bio polovičan, crno-beli vode 14:9.

2' – Prvi napad na meču i pokušaj atraktivnosti između Keringtona i Lukovića. Nije došlo do realizacije, a zatim je Markus Pejdž dobro proigrao Lendejla koji je upisao pre poene ove sezone, a odmah u narednom napadu opet poentirao. Kerington je pogodio za tri poena i doneo +1 za Mornar, ali je onda Džok Lendejl pogodio i trojku. Crno-beli vode 7:5.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

117 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve