Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 13.08.2018.

09:55

Kreće "novi" Partizan, Lončarov imperativ ABA titula

Košarkaši Partizana u ponedeljak počinju pripreme za novu sezonu u kojoj imaju visoke ambicije.

Izvor: AK

Autor: AK

Kreće
Foto: StarSport

Crno-beli su prošle sezone razočarali neuspevši da se plasiraju u plej-ofa ABA lige, ali u novoj sezoni imaju znatno veći cilj.

Sa drastično novim timom i legendarnim Nikolom Lončarom na mestu sportskog direktora Partizan kreće u "operaciju povratak u Evroligu".

"Mislim da Partizan mora da se vrati u poziciju da bude kandidat za trofeje u svim takmičenjima. Možda za Evrokup ne možemo da budemo toliki optimisti, ali ovaj klub ne sme u Evropi da ima samo jednu pobedu kao prošle sezone. Pa to je potpuno nedopustivo. Ne mogu da kažem da je cilj biti među četiri u ABA ligi, mi to moramo da uradimo. Moj lični stav je da što pre moramo da se vratimo u Evroligu, a svi znamo kako se do nje dolazi. Možda na startu nismo favoriti kao Zvezda, Budućnost, Cedevita, ali tu smo negde. Lako se to tokom sezone promeni", rekao je Lončar za "Novosti".

Partizan je ovog leta bio izuzetno aktivan na tržištu pa je već sada skoro kompletirao ekipu. Starosedeocima Bondži Siju, Tadiji Tadiću, Aleksandru Aranitoviću, Vanji Marinkoviću, Dušanu Tanaskoviću, Strahinji Gavriloviću, Marku Pecarskom, Đorđu Gagiću i kapitenu Novici Veličkoviću priključili su se Amar Gegić, Aleksej Nikolić, Markus Pejdž, Rade Zagorac i Džok Lendejl.

Međutim, Lončar do početka sezone najavljuje dolazak još jednog pojačanja za tim Nenada Čanka, a zbog broja stranaca to će verovatno biti neki igrač sa srpskim pasošem.

"Tražimo još jednog igrača u reketu i možda ukoliko procenimo u toku priprema, da će nam biti potreban još jedan košarkaš spolja ili unutra. Za sada samo ta četvorka, ili četiri na pet", dodao je direktor.

Partizan će do kraja meseca trenirati u Beogradu gde će odigrati i dve test utakmice zatvorene za javnost, a početkom septembra putuje u Španiju gde će igrati sa Baskonijom (5), Saragosom (8), Tenerifama (9) i Barselonom (12).

Na premijeri sezone crno-beli će 20. septembra igrati sa Mornarom, koji mu je "oteo" mesto u plej-ofu ABA lige prošle sezone. Dva tima sastaće se u četvrtfinalu Superkupa ABA lige u Laktašima.

Na statu ABA prvenstva Partizan gostuje jednom od favorita, silno pojačanoj zagrebačkoj Cedeviti. Partizan će i ove sezone igrati u Evrokupu, a premijeru će imati 3. oktobra protiv Trenta u Italiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

149 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve