Nova vest
Košarka

Utorak, 17.07.2018.

14:25

Majk Cirbes se vratio u Crvenu zvezdu!

Majk Cirbes, nemački košarkaš, ponovo će nositi dres srpskog šampiona Crvene zvezde!

Izvor: LN

Autor: LN

Majk Cirbes se vratio u Crvenu zvezdu!
Foto: Starsport

Maik Cirbes vraća se na Mali Kalemegdan, pošto je sa crveno-belima potpisao jednogodišnji ugovor.

Nemac je posle fantastične sezone u crveno-belom dresu otišao u Izrael, gde je bez mnogo uspeha nastupao za Makabi iz Tel Aviva.

Ubrzo zatim vratio se u domovinu, gde je nastupao za nemački Bajern Minhen. Sa 'Bavarcima' Cirbes je prošle sezone osvojio titulu Nemačke, igrajući sa svojim bivšim saigračem iz Zvezde Stefanom Jovićem, kao i trenerom Dejanom Radonjićem.

Povratkom nemačkog centra, Crvena zvezda je dobila dodatnu čvrstinu i kvalitet u reketu, ali i igrača kome kao strancu neće biti potrebna dodatna adaptacija, i koji zna šta značiti nositi dres crveno-belih.

Majk je drugi centar koji pojačava bivšeg Evroligaša u ovom prelaskom roku, posle još jednog povratnika u ekipu Dušana Ristića.

Nemački reprezentativac je sezone 2015/16 dominirao u reketima Zvezdinih protivnika, a statistika u regularnom delu sezone iznosila je 16,3 poena i 6,1 skok po meču. Crvena zvezda je te godine došla do najboljih osam ekipa Evrope, ali je stala pred neumoljivim moskvskim CSKA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

176 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve