Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 16.07.2018.

12:25

Dušan Ristić se vratio u Zvezdu

Srpski košarkaš Dušan Ristić novi je igrač Crvene zvezde, potvrdio je klub.

Izvor: B92

Autor:B92

Dušan Ristić se vratio u Zvezdu
Foto: Getty images

Ristić, nekadašnji igrač Arizona vajldketsa i dete Crvene zvezde, drugo je pojačanje crveno-belih u ovogodišnjem prelaznom roku.

On je sa Zvezdom potpisao trogodišnji ugovor. Visok je 214 centimetara i igra na poziciji centra.

"Velika mi je čast da saopštim da ću svoju košarkašku karijeru nastaviti u klubu u kojem sa odrastao i sa uspehom nosio dres svih mlađih kategorija. Posle četiri godine studija i igranja košarke na jednom od najboljih američkih univerziteta spreman sam da ponovo obučem Zvezdin dres i postanem deo crveno-bele porodice", rekao je Ristić.

Karijeru je počeo u Staru iz Novog Sada, a kao izuzetno talentovan po dolasku u Beograd prošao je sve mlađe selekcije Crvene zvezde, a nakon četvorogodišnjeg školovanja u Arizoni, gde je takođe sa velikim uspehom igrao i za košarkaški program čuvenog univerziteta, odlučio je da se vrati u Srbiju i nastavi karijeru u crveno-belom dresu i pored velikog broja ponuda.

Tokom četvorogodišnjeg boravka u programu čuvenih "Arizona vajldketsa gde je postao i igrač sa najviše pobeda u istoriji tog univerziteta, Dušan je studirao psihologiju i diplomirao sa najvišim ocenama.

Sezonu je završio sa prosečno 12 ubačenih poena uz sedam skokova po utakmici, odlikuje ga izvanredna mobilnost, pokretljivost i šut za svoje fizičke sposobnosti.

Pre Ristića u Zvezdu je stigao bek Bili Beron, a "sezonu" dolazaka otvorio je trener Milan Tomić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

89 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve