Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 18.06.2018.

11:59

Partizan, Budućnost, Borac i Bosna čuvaju uspomenu na Brkića

KK Partizan, Budućnost Voli, Borac Čačak, Bosna Rojal čuvaju uspomenu na Harisa Brkića.

Izvor: B92, KK Partizan

Autor:B92, KK Partizan

Partizan, Budućnost, Borac i Bosna čuvaju uspomenu na Brkića
Foto: StarSport

Tradicionalni turnir kadeta Budućnosti, Bosne, Borca i Partizana, održan je proteklog vikenda u Podgorici, u čast legendarnog košarkaša ovih klubova i nekadašnjeg kapitena Partizana.

U petak i subotu, mladi košarkaši nekadašnjih Harisovih klubova, odmerili su snage a pobedu su odneli košarkaši Budućnosti koji su u finalu savladali crno-bele sa 96:82.

Kao i svake godine, specijalne nagrade za najkorisnijeg igrača turnira, najboljeg strelca i najmlađeg učesnika, obezbedili su Harisovi saigrači, Predrag Drobnjak, Vlado Šćepanović i Miroslav Berić. Ove godine, nagrade su uručivali Gavrilo Pajović i Nikola Bulatović.

Haris Brkić je rođen 24. jula 1974. godine u Sarajevu, a košarku je počeo da trenira u KK Bosna sa deset godina. Kao 17-godišnjak, Brkić 1992. prelazi u Partizan odakle je pozajmljen Borcu iz Čačka.

U redovima čačanskog tima, Brikić beleži svoje prve minute u seniorskoj konkurenciji. Sledi povratak u Partizan, gde je za šest sezona osvojio tri titule prvaka države i tri nacionalna kupa.

U sezoni 1997/98, Haris je bio kapiten tima koji je izborio plasman na "final four" u Barseloni. U sezoni 1999/00, Brkić je igrao za podgoričku Budućnost gde je i započeo sezonu 2000/01.

Nedugo zatim, Haris se vratio u svoj Partizan, a kobnog 12.12.2000. godine je na parkingu ispred nekadašnje dvorane "Pionir" napadnut vatrenim oružjem.

Tri dana kasnije, Haris je podlegao povredama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve