Nova vest
Košarka

Subota, 26.05.2018.

19:08

GM Sansa: Svi smo gledali Dončića, ne brinu me njegove fizikalije

Finiks Sansi će verovatno birati između Deandrea Ejtona ili Luke Dončića na NBA draftu u junu, ali su prema rečima Rajana MekDonoua i dalje otvoreni za trejd.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

GM Sansa: Svi smo gledali Dončića, ne brinu me njegove fizikalije
StarSport

Generalni menadžer Sansa kaže da bi ponuda za prvi pik sa ovogodišnjeg drafta morao da bude mlad igrač sa mnogo godina ugovora.

Takvih je, smatra MekDonou samo nekoliko zbog čega sumnja da će se trejd ostvariti, tim pre što se potencijal Ejtona i Dončića tek naslućuje.

Sansi su počeli da rade treninge sa igračima uoči drafta na kom će birati četiri igrača sa 1, 16, 39. i 50. mesta. Dončić zbog obaveza u Real Madridu neće trenirati sa NBA timovima.

"Videli smo ga (Dončića) više puta kako igra. Lično sam ga gledao četiri ili pet u poslednjih sedam, osam meseci. Pet Koneli je gledao njegove utakmice, a Igor ga je gledao više od svih", kaže GM Sansa.

Novi trener tima iz Arizone Igor Kokoškov mogao bi da bude 'veza' jer je sa Dončićem prošle godine osvojio Evrobasket. Jedina nedoumica u vezi sa Dončićem su njegove atletske sposobnosti koje su u NBA neophodnost na spoljnim pozicijama.

"Vrlo je vešt za tu visinu na spoljnim pozicijama ima odličan osećaj. Mislim da ne shvatate koliko je veliki gledajući snimke. Može da kreira svoj šut, da spusti rame i stvori prostor tako što snagom nadvlada protivnike. Može i da ide na liniju za slobodna bacanja. Zato nisam zabrinut za njegove atletske sposobnosti", rekao je MekDonou.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve