Nova vest
Košarka

Utorak, 24.04.2018.

18:00

Borac napravio senzaciju i "tukao" Zvezdu u Čačku!

Košarkaši Borca iz Čačka priredili su veliko iznenađenje i pobedili Crvenu zvezdu u trećem kolu košarkaške Superlige sa 70:63.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Borac napravio senzaciju i
StarSport

Čačani su tako bez najboljeg igrača ove sezone Ilije Đokovića uspeli da pobede Zvezdu protiv koje su u poslednjem trenutku ispustili trijumf u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća.

Borac je ostao neporažen posle tri kola, a potpuno zasluženo je pobedio Beograđane koji su loše šutirali trojke (7/28) i imali 15 promašenih slobodnih bacanja.

Najefikasniji je u Borcu bio Nikola Pešaković sa 13 poena, Marko Stojadinović je dao 12, a Miloš Dimić 11. Ipak utisak je da je jedan od najbitnijih koševa na meču dao Nemanja Todorović kada je trojkom iz ćoška na dva minuta do kraja praktično ugasio nade gostiju.

U Zvezdi je Filip Čović bio najbolji sa 18 poena, Kešelj je dodao deset a podbacili su Tejlor Ročesti i Džejms Feldin koji su kombinovano iz igre šutirali 3/16.

Borac je osvojio prvi napad na meču, ali je već tada Branko Lazić pokazao da se njegov tim neće šaliti sa Čačanima. Radulović baca loptu u aut, a Zvezda trojkom Feldina vodi 3:0. Međutim, nije mnogo trebalo Borcu da se konsoliduje i serijom 5:0 uspeva da preokrene.

Od tog trenutka je domaćin kontrolisao rezultat, a Zvezda nije uspevala da se vrati zahvaljujući lošem napadu i anemičnoj odbrani.

U napadu su crveno-beli promašili 14 od 16 trojki samo do poluvremena i kada se tome doda da su bili na jedva 50 odsto sa linije penala, onda ne čudi što su Čačani sve vreme vodili.

Dobar protok lopte u napadu tima Jovice Arsića otvarao je prostor za neometane šuteve za tri i baš posle jednog takvog iz ćoška je Kutlešić pogodio za 33:23 i prvu dvocifrenu prednost Borca u meču.

Tu prednost Čačani nisu hteli da ispuste, a u trećoj deonici su imali i +18. I jedni i drugi su u napadu imali "rupe" kada su promašivali.

Jedna od takvih rupa je u poslednjoj četvrtini mogla skupo da košta Borac. Pokrenuo je Tejlor Ročesti trojkom, pa nastavio asistencijom za Omića pod košem, a kad je i Filip Čović pogodio trojku, bilo je jasno da je Borac u krizi.

Crveno-beli su bili u naletu i njihovu seriju 10:0 pri rezultatu 57:54 prekida pogotkom Stojadinović.

Marinović je potom pogodio trojku, ali je već u narednom napadu vratio raspoloženi Čović, a Zvezda se držala u igri, sve do dva minuta pre kraja kada je spolja bio precizan Todorović.

Borac je tim košem definitivno overio senzaciju i pokazao da nije slučajno umalo pobedio tim Dušana Alimpijevića u februarskom četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća.

IV četvrtina

40' - KRAJ - Pešaković polaže za 69:61. Čović precizan sa penala, 69:63. Pešaković stavlja tačku na meč slobodnim bacanjem za 70:63, a Marko Stojadinović krade loptu Stefanu Jankoviću, a Borac slavi veliku pobedu, 70:63.

39' - Čvrsta odbrana na Alenu Omiću, oba puta promašuje centar Zvezde slobodna bacanja, Pešaković promašuje trojku, a Čović pogađa na prodoru uz faul, 67:61 na minut do kraja!

38' - Pešaković dobar sa linije penala, a Nemanja Todorović pogađa trojku za 67:59 na dva minuta do kraja!

37' - Marinović dobija tehničku grešku, a Ročesti i Čović smanjuju sa linije bacanja 59:56. Trojka Marka Marinovića iz ćoška preko ruke za 62:56. Vraća trojku Čović, 62:59.

36' - Lazić krade loptu, Zvezda trči kontru, a Čović dobija faul, ali Omić gubi loptu. Promašaj Pešakovića, Borac igra panično u napadu. Dimić promašuje zicer u kontri, pre toga je Stojadinović sa čeone linije pogotkom prekinuo seriju Zvezde od 10:0 - 59:54 za Borac.

35' - Trojka Čovića, Zvezda produžava seriju na 8:0 i prilazi na -5 na pet minuta i 57 sekundi do kraja meča, 57:52. Stojadinović promašuje trojku, Borac sada u velikoj krizi. Omić opet pod košem realizuje zicer, 57:54.

34' - Ročesti upošljava Omića, a ovaj pogađa pod košem za seriju 5:0 i 57:49 u korist Borca.

33' -
Davidovac ne može da pogodi trojku posle pika sa Čovićem, a Dimić to na drugoj strani kažnjava prodorom za 57:44.

32' -
Todorović neprecizan iz pik end popa za tri, što Čović na drugoj strani koristi za pogodak uz faul, 55:44. Dobra odbrana Zvezde posle faula Feldina, Borac ne uspeva da izvede loptu.

31' - Zatvoren Feldin na prodoru, ali Popović promašuje čist zicer posle dodavanja Kutlešića pod košem.

III četvrtina

30' - Opet dobra akcija i kretanje igrača Borca rezultiraju sa dva faula Lazića posle kojih Borac povećava na 53:40. Davidovac 1/2 sa slobodnih bacanja, Zvezda gubi 53:41. Radulovićev šut sa zadrškom s poludistance cepa mrežicu za +14 pred poslednju četvrtinu.

29' - Čović je promenio igru Zvezde jer je počeo da forsira prodore i spuštanje lopte pod koš i posle jednog ulaska u reket Prlja pravi faul i završava utakmicu a Čović ide na slobodna bacanja, 51:40.

28' - Lazić pogađa trojku! Davidovac mu je vratio iz ćoška loptu, a kapiten Zvezde pogodio tek treći od 21 šuta za tri. Zvezda je smanjila prednost Borca na 48:35. Stojadinović pogađa trojku, vraća Kešelj 51:35.

27' -
Zvezda je malo promenila taktiku, Kešelj dobija loptu u uglu, ali ne šutira trojku nego fintira i ide na koš. Balaban faulira i šalje ga na liniju slobodnih bacanja odakle je Kešelj polovičan - 46:31 za Borac. Pešaković polaže - 48:31. Lesor dobija loptu i prekršaj - 48:32.

26' - Pešaković pogađa polaganje, Borac vodi 46:28. Čović ide na prodor i prekida seriju loših napada i promašaja spolja. Dobija faul i pogađa bacanja za 46:30.

25' -
Novi promašaj Stojadinovića, zavukao se u nezgodnu poziciju u uglu, ali Zvezda nastavlja da promašuje, Davidovac ovog puta, trojke Zvezde 2/20, a većina je bila iz otvorenih pozicija.

24' - Davidovac sam na trojci promašuje posle povratne lopte Feldina. I Stojadinović promašuje trojku. Zvezda je ubacila samo dva poena za četiri minuta igre u nastavku, a to se nastavlja posle promašaja Feldina za tri.

23' - Trojka Stojadinovića, Borac vodi 44:28!
Borac energičan u odbrani, sjajna odbrana Čačana pa Zvezda ne uspeva da iskoristi napad, ali onda prokockava loptu faulom Todorovića u napadu.

22' - Čarapić u kontri posle promašaja Jankovića, +13 za Borac, 41:28.

21' - Gubi Borac loptu kao i na startu meča, Zvezda poentira, ali poentira i Stojadinović sa poludistance 39:28.

II četvrtina

20' - POLUVREME - Čović gubi loptu u reketu Borca, Radulović trči kontru i prekida poenterski post dve ekipe koji je trajao dobra dva minuta, 37:26 za Borac.

19' - Serija promašaja na obe strane, loša igra jednih i drugih.

18' - Novi promašeni šut sa distance Čačana koji sada često pokušavaju iz daljine, ali ne kažnjava to Ročesti u tranziciji trojkom. Zvezda posle promašaja Jankovića u narednom napadu i još jednog nepreciznog šuta Feldina, šutira trojke 2/15.

17' - Janković šutira flouter, ali ga Dimić nepropisno zaustavlja, a Janković nastavlja agoniju crveno-belih sa linije bacanja 0/2. Janković se iskupio posle ofanzivnog skoka i dodavanja Lazića zakucavanjem 35:26 za Borac.

16' - Loša odbrana reketa Zvezde, Todorović promašuje trojku iz ugla ali niko ne zagrađuje Pešakovića koji kupi loptu neometan i polaže za 35:23. Ročesti promašuje trojku, a Kešelj slobodna bacanja. Borac to ne uspeva da kazni u reketu preko Todorovića koji je promašio zicer. I Ročesti promašuje jedan od dva penala (ukupno 4/10 Zvezda), 35:24.

15' - Lepa kombinacija Lazića, Lesora i Kešelja, ali krilni centar Zvezde ne uspeva da pogodi posle prodora uz čeonu liniju. Borac napada odlično, lopta kruži dobro i Kutlešić je čeka u uglu za trojku i plus 10 za Borac, 33:23.

14' - Novi faul Kešelja nad Prljom, centar Borca ovog puta pogađa oba penala 28:21. Marko Kešelj ide na koš i pogađa, ali Čačani odmah uzvraćaju, 30:23 za Borac.

13' - Omić pogađa pod košem i sada sve lopte idu na njega. Još jedan pogodak za Omića, ali sudije kažu "koraci" i napad je za Borac, 25:19. Kešelj precizan za dva 25:21, ali onda Kešelj pravi nesportski faul na Prlji, 26:21 posle slobodnih bacanja.

12' - Borbeni Todorović pod košem iz odbojke pogađa za 25:17 i maksimalnih +8 za Borac.

11' - Kešelj promašuje trojku, Davidovac krade loptu odmah posle skoka u odbrani Borca, a Omić je dobio faul na niskom postu - 23:17 vodi Borac posle dva promašaja Omića. Napravio je i korake Omić u reketu nakon toga.

I četvrtina

10' - Marinović daje trojku iz driblinga 20:15 za Borac na ulasku u poslednji minut. Davidovac fauliran, 20:17. Nova trojka Borca, 23:17 i tim rezultatom završena je prva četvrtina.

9' - Dimić pogađa iz prodra, ne može da ga zaustavi odbrana Zvezde za sada. Kešelj dobar za dva iz daljine, 17:15.

8' - Kutlešić promašuje za dva posle mismeča sa Omićem, a Omić okreće Prlju i pogađa pod košem 15:12. Ročesti 1/2 posle faula 15:13.

7' - Prlja na liniji penala posle faula Matijasa Lesora na skoku, ali promašuje oba bacanja i propušta priliku da sa linije Borac napravi seriju 6:0. Dimić ide na prodor i pogađa uz faul Ročestija 15:10 za Borac.

6' - Stefan Janković pogađa trojku iz ugla, pa Zvezda vraća prednost 10:8, ali Borac dobrom timskom igrom primorava Zvezdu da pravi faulove i šalje igrače Borca na liniju slobodnih bacanja 12:10 za Čačane. Feldin je pogodio prvu, ali promašio je nekoliko šuteva za tri nakon toga.

5' - Ročesti promašuje u prodoru, odlična akcija i timska igra Borca na suprotnoj strani parketa ali Čarapić promašuje zicer pored Lesora. Prlja pogađa jedno od dva slobodna bacanja posle faula 8:7 za Borac.

4' - Dimić promašuje trojku, a lopta ide u aut, ali Zvezda pravi faul u narednom napadu. Borac to ne koristi i drugi put promašuju Čačani trojku iz dobre pozicije. Lesor to kažnjava na drugoj strani zakucavanjem za 7:7.

3' - Ročesti precizan za dva, Dimić promašuje polaganje, ali i Janković horog na drugoj strani, 5:5. Balaban pogađa horog i Borac vodi 7:5.

2' - Dimić pogađa posle driblinga sa poludistance, Feldin u narednom napadu Zvezde promašuje trojku. Čarapić fauliran na šutu pa Borac dolazi do prvog vođstva 5:3.

1' - Dobra odbrana Lazića na Raduloviću, greši bek Borca, pa Borac ne koristi prvi napad, a Feldin posle dobrog napada crveno-belih pogađa trojku 3:0 za Zvezdu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

330 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve