Nova vest
Košarka

Nedelja, 15.04.2018.

20:35

Nedović 15+7, Milosavljević 8p u trileru protiv Pešića

Košarkaši Unikahe savladali su Barselonu 80:78 u dramatičnoj završnici derbi meča 28. kola španske Endesa lige.

Izvor: AK

Autor: AK

Nedović 15+7, Milosavljević 8p u trileru protiv Pešića

Unikaha je imala skoro rešen meč posle prvog poluvremena jer je zahvaljujući impresivnoj drugoj četvrtini (26:10) stekla 17 poena prednosti.

Međutim, Andalužani se opuštaju u nastavku i Barsa sa 29:12 u trećem kvartalu poravnava rezultat pred odlučujući period.

Usledila je neizvesna borba do poslednjeg trenutka, da bi 12 sekundi pre kraja meča Džejms Ogastin pogodio za 80:78, a s druge strane Viktor Klaver pravi faul u napadu dve sekunde pre konačne sirene.

Unikahu je predvodio Nemanja Nedović sa 15 poena i sedam asistencija, dok je najefikasniji igrač tima bio Sašu Salin sa 16. Drugi srpski košarkaš Dragan Milosavljević je ubacio osam poena.

U ekipi Barselone po 14 su postigli Peteri Koponen i Ante Tomić koji je imao i sedam skokova, dok je Tomas Ertel zabeležio dabl-dabl sa 12 poena i deset proigravanja.

Posle 28. kola Barselona je na deobi trećeg mesta sa Valensijom sa po 19-9, dok je Unikaha peta sa 17-11. Lider je Real sa 25-3, a druga Baskonija sa 20-8.

U sledećem kolu Unikahu očekuje još jedan evroligaški derbi i gostovanje Valensiji, dok Pešićeva Barselona čeka San Sebastijan.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve