Nova vest
Košarka

Četvrtak, 22.03.2018.

21:30

Obradović: Zvezda igra odlično, Gudurić je na pravom putu

Željko Obradović, trener Fenerbahčea, rekao je posle pobede nad Crvenom zvezdom da je ovo bila važna pobeda za njegov tim.

Izvor: B92

Autor:B92

Obradović: Zvezda igra odlično, Gudurić je na pravom putu
StarSport

"Ostvarili su važnu pobedu u borbi za što bolju poziciju pred plej-of. ISvakako nije lako dobiti u Beogradu, iako Zvezda nije imala šanse za top 8", rekao je Obradović posle meča.

Košarkaši Fenerbahčea pobedili su Crvenu zvezdu sa 80:63 u 28. kolu Evrolige.

"Zvezda igra odlično ove sezone, s obzirom da je nova ekipa i novi trener. Imali su dosta dobrih utakmica u Evroligi", dodao je još najtrofejniji evropski trener.

Nikola Kalinić polako ulazi u pravi ritam, pošto je propustio dosta utakmice ove takmičarske godine zbog povrede leđa.

"Dugo je kuburio sa povredom. Kada se vratio desila se nova povreda, ne ista, ali ga je omela. On je važan igrač za nas, njegove igračka inteligencija dosta koristi ovom timu. Zna šta treba da tradi da bi bio na nivou od prošle godine", istakao je Obradović.

Marko Gudurić, Nikola Kalinić i Jan Veseli igrali su najviše u ovom meču, a prema rečima Obradovića to nema veze s tim što oni poznaju najbolje halu "Aleksandar Nikolić".

"Želeo sam sa ova tri igrača da krenem utakmicu. To je bila ideja, slična postava je bila i protiv Makabija. Bobi Dikson je hrabar igrač i zna da da je odlika svakog dobrog košarkaša da ima poverenja u sebe", kazao je Obradović.

Željko je prokometarisao i razvoj Marka Gudurića koji igra sve bolje.

"Marko je dečko koji voli košarku, mislim da mu je jasno šta treba da radi da bi bio bolji igrač. To je posvećenost treningu, individualan rad. Ima ispred sebe cilj, to je najvažnije. Mislim da je na pravom putu, naravno da ću mu pomoći što više, ali to zavisi od njega", zaključio je Obradović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve