Nova vest
Košarka

Petak, 16.03.2018.

20:42

De Kolo utišao Istanbul – Itudis pobedio kuma Obradovića

Pogotkom Nanda de Koloa u poslednjoj sekundi ošarkaši moskovskog CSKA pobedili su Fenerbahče u Istanbulu rezultatom 81:79, u derbiju 26. kola Evrolige.

Izvor: B92

Autor:B92

De Kolo utišao Istanbul – Itudis pobedio kuma Obradovića
EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Francuski reprezentativac je uz zvuk sirene bio precizan sa distance preko našeg Nikole Kalinića i na taj način utišao domaću publiku.

CSKA je u izuzetno tvrdom okršaju u ‘Ulker areni’ pobedio aktuelnog šampiona Evrope i tako je trener Dimitris Itudis nadigrao svog kuma Željka Obradovića.

Domaćin je bolje otvorio utakmicu i poveo sa 9:2, igrači Fenera su bili raspoloženi, ali je moskovski klub brzo uzvratio i rezultatski se primakao.

Već na kraju prve deonice su ‘Armejci’ prešli u vođstvo i gotovo u svakom trenutku do kraja meča imali minimalno vođstvo.

Na nešto više od tri minuta do kraja Voroncevič je postiga trojku za +6, Fener se vratio vezavrši dva dobra napada, ali je onda uzvratio Kori Higins. Prvo je pogodio sa poludistance, potom je Veseli u napadu napravio faul, da bi američki bek teškim polaganjem, ali je tek tada počela drama.

Nešto kasnije nije uspeo da realizuje oba slobodna bacanja, što je na drugoj strani učinio Vonamejker. Higins je promašio šut preko Tompsona, pa napravio faul nad Slukasom, koji sa penala izjednačuje na 79:79.

Međutim, Dimitris Itudis je na tajm autu odlučio da lopta bude u rukama De Koloa, koji se driblingom oslobodio Kalinića i na već opisan način bio brži od sirene.

Upravo je Nando bio jedan od najboljih pojedinaca sa 13 poena i 8 asistencija, dok je spomenuti Voroncevič bio najefikasniji sa 17. Po 15 su dodali Higins i Kajl Hajns, a Serhio Rodriges se zaustavio na 10.

S druge strane, u ekipi Željka Obradovića, istakao se Nikolo Meli sa 18 poena, a Veseli je imao 13 poena i 7 uhvaćenih lopti. Kalinić je završio susret sa sedam poena, dok je Marko Gudurić, kao epizodista, za nešto više od 10 minuta na parketu, ubacio dva poena.

Posle ovog trijumfa, CSKA se učvrstio na prvom mestu sa 21 pobedom i pet poraza, dok je Fenerbahče dva mesta ispod sa skorom 18-8.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve