Nova vest
Košarka

Petak, 23.02.2018.

20:30

Zvezda očajna u Bambergu – 24 razlike za deseti tim Bundeslige

Košarkaši Crvene zvezde ubedljivo su poraženi u Bambergu 86:62, u meču 23. kola Evrolige.

Izvor: AK

Autor: AK

Zvezda očajna u Bambergu – 24 razlike za deseti tim Bundeslige
Foto: StarSport

Crveno-beli su očajno odigrali u Nemačkoj čime je produbljena kriza u igri srpskog šampiona koja traje već nekoliko nedelja.

Zvezda se dodatno udaljila od plej-ofa, sa skorom 9-13 je na tri pobede od osme pozicije, sedam kola pre kraja pa ima samo teoretske šanse da se nađe u nokaut fazi takmičenja. S druge strane, Bamberg se izjednačio sa crveno-belima sa po devet pobeda.

Bamberg je sjajno šutirao za tri poena (13/23), ali je nemački tim igrao izuzetno tečno pa je imao i 20 asistencija, te dominirao u skoku (38:25).

Srpski i regionalni šampion je dobro počeo meč, poveo 7:0, ali se Bamberg brzo vraća u egal trojkama Hikmena. Usledila je rezultatska klackalica i blaga prednost crveno-belih posle prvog kvartala (23:21).

Međutim, to je bilo sve što je Zvezda pokazala ovog petka u Bambergu. Već u drugoj čevrtini igrači Dušana Alimpijevića počinju da se muče u napadu, nije postojala ni odbrana, brzo su crveno-beli ušli i u faulove, a Bamberg pojačava ritam i postepeno dolazi do +10 na poluvremenu (46:36).

Odmor nije doneo poboljšanje u igri Zvezde, štaviše, usledio je još gori period u kojem su crveno-beli postigli samo devet poena, pa razigrani Bamberg šalje srpski tim u nokdaun i stiže do ogromnih +24 (69:45) pred poslednjih deset minuta.

Završni kvartal bio je samo formalnost, ali domaćin nije dozvolio Zvezdi da ublaži poraz. Naprotiv, Nemci su iskoristili ovaj meč da izleče frustracije iz brojnih poraza u poslednje vreme (15 u poslednjih 19 utakmica) pa su do kraja "gazili" crveno-bele do konačnih 86:62.

Domaćina je predvodio Dorel Rajt sa 21 poenom uz devet skokova i četiri asistencije, a pratili su ga Dejan Musli sa po 13 poena i skokova, Luka Štajger sa 12 i Avgustin Rubit sa deset poena.

Najefikasniji u timu Zvezde bio je Matijas Lesor sa 12 poena uz šest uhvaćenih lopti, dok su po 11 postigli Tejlor Ročesti i Branko Lazić.

Još jedan očajan meč imao je Džejms Feldin koji je pogodio samo jedan od devet šuteva iz igre (0/5 trojke).

U sledećem kolu Zvezda dočekuje Unikahu 2. marta.

Tok meča:

Odlično otvaranje utakmice od strane Zvezde, dobrom odbranom crveno-beli su odbili svaki napad domaćina kroz reket, dok su s druge strane pogađali Lesor (dva puta) i Bjelica (trojka) za 7:0 posle prva dva minuta. Međutim, Riki Hikmen pogađa dve trojke i smanjuje na 9:8 sredinom prvog perioda.

Kapiten Lazić trojkom odvodi Zvezdu na 12:8, ali je brzo usledio istovetan odgovor Zizisa, nakon koga trojku pogađa i Heket za preokret na 14:13. Zvezda se vraća u prednost preko Enisa i Omića, ali Rajt nastavlja rezultatsku "klackalicu" (19:18).

Usledila je penal završnica prvog perioda u kojoj je Zvezda stekla koš prednosti pred nastavak meča – 21:23.

Bamberg odmah posle pause odgovara trojkom, a potom Heket i Nikolić koriste četiri slobodna bacanja i domaćin stiže do najveće prednosti na meču (28:23).

Lesor posle više od dva minuta postiže prve poene za Zvezdu u 2/4, ali Bamberg nastavlja u svom ritmu te košem Muslija povećava na +7. Ipak, Davidovac trojkom sprečava dalji rast Zvezdinog zaostatka (32:28).

Održavao je Bamberg razliku nekoliko minuta, da bi posle drugog tajm-auta Alimpijevića u prvoj polovini drugog kvartala, usledila sjajna mini-serija Zvezde, koševi Ročestija i Davidovca uz fantastičnu rampu Lesora za povratak crveno-belih u egal (36:35).

Međutim, opet su nakon toga stali crveno-beli. Bamberg posle tajm-auta odgovara novom trojkom Heketa, ostavlja Zvezdu više od dva minuta bez koša iz igre, pa brzo stiže do prve dvocifrene prednosti upravo pred poluvrme – 46:36.

Crveno-beli postižu dva koša u prvom minute drugog poluvremena i tu staju. Opet počinju da se muče, da gube lopte i greše, a Bamberg to brzo koristi i mini-serijom Rubuita stiže do +12 (54:42), pet i po minuta pre kraja kvartala.

Zvezdina koncepcija igre se potpuno raspala, ništa nije polazilo za rukom srpskom šampionu, dok je Bamberg nastavljao da dominira pa je razlika nastavila da raste i do +20 (62:42), tri minuta pre kraja treće četvrtine.

Nemački tim nije usporavao, nastavljao je da "gazi" crveno-bele koji u finišu bukvalno prestaju da igraju ozbiljnu košarku, pa Bamberg stiže do +24 pred poslednjih deset minuta – 69:45.

Poslednja četvrtina je bila formalnost, Bamberg naizgled popušta sa pritiskom, ali Nemci održavaju ogromnu prednost trojkama Rajta i Zizisa (77:52).

Bamberg stiže na korak od +30 (80:53), ali je usledio i period neozbiljne igre domaćina, pa Zvezda serijom 6:0 smanjuje na -22.

Musli prekida loš niz napada domaćina koji na kraju stiže do 86:62, za prvu pobedu posle četiri uzastopna poraza, tek drugu u deset utakmica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

433 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d