Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 19.02.2018.

21:15

Đorđević: Joviću otekla noga, protiv Nemačke najvažniji meč

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević na okupljanju nacionalnog tima imao je samo reči hvale za narednog protvnika.

Izvor: B92

Autor:B92

Đorđević: Joviću otekla noga, protiv Nemačke najvažniji meč
B92/MLJ

Manje od 24 sata po osvajanju Kupa Nemačke, Đorđević je ušao u selektorsku ulogu.

Srbiju u petak očekuje meč trećeg kola grupe C kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kini 2019. godine.

"Znamo šta nas čeka, drago mi je, uvek mi se iskreni osmeh vrati kad vidim sve ove momke. Jako važna utakmica protiv Nemačke u petak. Sigurno najvažnija u ovom kvalifikacionom prozoru. Jako dobra ekipa u usponu, imaju novog trenera Harija Hurdla koji je uspeo da unese jedan zdrav entuzijazam, novi energiju, imaju dobar odnos prema nacionalnom timu", rekao je Đorđević.

Selektor reprezentacije imao je samo reči hvale za narednog protivnika.

"Mislim da će uz igrače koji igraju u NBA biti kvalitetna ekipa za maksimalan respekt. Liga raste, takmičenje raste, sve to ide njima na ruku. Na nama je da gledamo u svoj tanjir, da vodimo računa o onome što bismo mi da pokažemo na terenu, da probamo da pobedimo pa da mislimo o Austriji", kaže selektor.

Srbija će igrati oslabljena zbog povreda, a samo u Bajernu su van stroja Mačvan, verovatno i Jović, a Lučić se nedavno vratio.

"Lučić je imao nezgodnu operaciju, još nije odradio ni kompletan trening sa nama, a odigrao je turnir. Planirao sam da u jednoj od dve utakmice ima veću minutažu. Juče je imao 14, 15 minuta uz izuzetnu karakternu ulogu i požrtvovanost. Još uvek oseća šraf u nozi i svaki njegov izlazak na teren je kontrolisan. Poznajući njega, znamk kakav je. Hteo je da pomogne klubu i veliko hvala, ali nije dobro da uđe u ovakav rad sa reprezentacijom. Treba mu treninga i mislim da će biti spreman na leto".

Pomalo čudno se u finalu Kupa povredio i Stefan Jović.

"Jović je posle neke ukradene lopte i kontre udario nogom u onu led reklamu i samo mu je otekla noga, završio je šepajući. Posle kad je izašao iz autobusa u Minhenu bio je na štakama. Danas je uradio magnetnu rezonancu, već je doktor u kontaktu sa prof. Radovanovićem, poslao mu je sve analize. Plan je da u sredu napravi još jednu analizu i da se eventualno nama pridruži u četvrtak. To je moj razgovor sa njim danas bio", kazao je Đorđević.

Jović je zbog terapija i nege ostao u Nemačkoj i priključiće se ekipi naknadno. Đorđević je siguran da neće imati problema sa uklapanjem ako bude mogao da igra jer mu je sistem poznat.

"Bilo bi jako dobro za sve nas da on to uspe da sredi. Za mene je to bilo veliko iznenađenje. Što se tiče Mačvana, operisan je pre mesec dana, već je ostavio štake, trenira, ne prestaje, samo traži da radi. Bio je na Kupu i dao je doprinos, svima nama, veliki kvalitet i svežinu je doneo", objašnjava selektor Srbije.

Frankfurt i Beč su tradicionalno "srpski" gradovi u dijaspori. To su mogli da vide fudbaleri tokom kvalifikacija za SP u Rusiji, sada bi mogli slično da vide i košarkaši.

"Kažu da je rasprodata sala, ali u kom smo procentu mi protiv njih to ćemo videti u petak. Ali sigurno da će biti naših ljudi, svaki glas će nam mnogo značiti da probamo da pobedimo tu utakmicu", zaključio je Đorđević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve