Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 19.02.2018.

20:41

SP: Okupili se košarkaši – Raduljica: Faliće nam Mačvan

Košarkaška reprezentacija Srbije okupila se u Beogradu za drugi "prozor" kvalfikacija za Svetsko prvenstvo u Kini 2019. godine.

Izvor: B92

Autor:B92

SP: Okupili se košarkaši – Raduljica: Faliće nam Mačvan
B92/MLJ

Izabranike Aleksandra Đorđevića očekuju dva meča – u petak gostuju Nemačkoj, odnosno u nedelju Austriji.

Miroslav Raduljica najiskusniji je u ovoj ekipi.

"U sjajnom smo raspoloženju, uvek je lepo videti momke i svaku ovu akciju podržati. Vidiš da su svi nasmejani, tako i ja", kaže Raduljica.

I igrači i stručni štab sada već znaju šta ih očekuje, posle novembra i dve pobede u "Pioniru' nad Austrijom i Gruzijom.

"Ono je bilo specifično malo, nikad nismo imali tu priču, sad je malo lakše zato što znamo šta nas očekuje. Doduše vrlo je kratko ovo, dva dana, ali sve to brzo ide kad je ova ekipa u pitanju, brzo se 'kačimo' i neće tu biti problema", rekao je Raduljica.

Izuzev Milana Mačvana ekipa je manje-više ista.

"Faliće nam, on je pravi kapiten, naš brat, prijatelj i sve ostalo, izguraće on to kako zna, samo jako. Ostali momci znaju zašto su tu i to je to", priča srpski centar.

Raduljica je tokom karijere i igrao u Nemačkoj, ali je, kako kaže, to bilo odavno.

"Kapiram da su to isti neki momci kao kad sam ja igrao, tu je i Cirbes sad. Sve je ovde poznato, šta u Evropi može da bude nepoznato. Jedino da odeš u Kinu pa da ne znaš nekoga", kaže Raduljica.

Srbija prvo protiv Nemačke igra 23. februara u Frankfurtu, a onda u Beču.

"Baš u Beču Beču i u Frankfurtu ili.. jer uvek kad idemo negde bude Frankfurt, a onda odemo 300 kilometara vozom. Nema veze, nije bitno, bitno je da dobro odigramo i da sala ne bude hladna. U Kini je hladnije u salama nego napolju, zato sam ovako uplašen da ne bude zima".

Zato je 25 p, 15 sk, svaka utakmica?

"Zamisli šta bi bilo da me ne bole prsti..", prokomentarisao je Raduljica.

U Kini je regularni deo sezone gotov pa je centar Đangsua jedan od košarkaša koji sada imaju pauzu u sezoni.

"U tom pogledu mi dobro dođe reprezentacija da ne budem baš bez utakmica. Oni će verovatno igrati neke pripremne, ali je ovo bolje i lepše", istakao je Raduljica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve