Nova vest
Košarka

Petak, 09.02.2018.

22:12

Alimpijević: Mnogo smo bolji nego na početku

Trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević rekao je da je vrlo zadovoljan igrom svog tima u pobedi protiv Milana.

Izvor: B92

Autor:B92

Alimpijević: Mnogo smo bolji nego na početku
Starsportphoto

"Veoma bitna utakmica za nas. Poslednja u Evroligi pred Kup Radivoja Koraća. Bili smo dobri u napadu, ali u odbrani ima stvari koje bi trebalo popraviti. Zadovoljan sam ovom pobedom", rekao je Alimpijević novinarima posle utakmice u Beogradu.

Zvezda je večeras u Beogradu sa 100:89 pobedila Milano u 22. kolu Evrolige.

"Sjajna utakmica za nas. Timska pobeda s 22 asistencije, s dobrom energijom na skoku u oba pravca. Kada pričamo o odbrani, teško je izostaviti i ne reći da je ovu ekipu užasno teško držati na mali broj poena. Oni su ekipa koja daje najviše poena u Evroligi. Teško je držati njihovu spoljnu liniju na razumnom broju poena, a opet da se to ne odrazi na drugoj strani u napadu", rekao je Alimpijević.

On je naveo da je pobeda protiv "ekipe koja je u uzlaznoj formi" veoma bitna i zbog sticanja samopouzdanja.

"Značajno je za nas što gradimo pobednički karakter koji se stvara i gradi... Vrlo važan je za nas kontinuitet koji nam donosi stabilnost i mirnoću", dodao je trener crveno-belih.

Alimpijević je ocenio da je Zvezda mnogo bolja nego na početku sezone, jer je kako je rekao, očigledan veći doprinos igrača s klupe.

"Zvezda je mnogo bolja sada nego na početku, jer su igrači koji su imali ulogu s klupe kada su ulazili u igru značajno bolji, imaju značajno bolje uloge. Nije normalno očekivati od igrača koji su nosili Zvezdu od samog starta da zadrže kontinuitet do samog kraja sezone", kazao je trener Zvezde.

Trener košarkaša Milana Simone Pjanidjani rekao je da je za pobedu u Beogradu nad Crvenom zvezdom potrebno mnogo više truda nego na bilo kojoj drugoj utakmici.

"Pobedili smo dve u gostima pre ovoga, ali nismo još konstantni i to je naš najveći problem. Šest od sedam pobeda koje smo ostvarili su protiv španskih timova. Igramo dobru košarku, ali pobediti u Beogradu, potrebno je mnogo više od dobre košarke. Morate više da se borite, da igrate čvrsto u odbrani, razvijate kontre i postižete lake poene", rekao je Pjaniđani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve