Nova vest
Košarka

Subota, 20.01.2018.

18:44

Briljantni Veličković nosio Partizan do pobede!

Košarkaši Partizana pobedili su Cibonu u 17. kolu ABA lige na svom parketu sa 80:69.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Briljantni Veličković nosio Partizan do pobede!
StarSport

Novica Veličković je bio fenomenalan još jednom i bio je glavni razlog pobede crno-belih u hali "Aleksandar Nikolić". Kapiten Partizana je imao 23 poena uz 12 skokova, tri asistencije i šut iz igre 8/10.

Jedini koji je u Partizanu pored Veličkovića imao više od deset poena bio je Najdžel Vilijams-Gos sa 13 i četiri asistencije.

Marko Tomas je bio najbolji u Ciboni sa 22 poena, 15 je dodao Žorić, a 12 Branislav Ratkovica.

Partizan je krenuo energično, a odbrana je bila angažovana. Crno-beli su poveli sa 7:0 već na startu da bi prve poene za goste ubacio Ratkovica dalekometnim hicem.

Cibona se trojkom Marka Tomasa približila, a Partizan je prilično lako ispustio sedam poena sa starta meča i tokom prve deonice se smenjivao u vođstvu sa Cibonom do 17:17.

Tome je doprineo izvanredan učinak Tomasa koji je za desetak minuta ubacio 12 poena a do poluvremena 15. Precizan je bio van linije 6.75 pa Partizanovi spoljni igrači nisu imali rešenja za njega.

Na drugoj strani je briljirao Novica Veličković koji igra neverovatno poslednjih nedelja. Dobro se pokazao u tim trenucima i novi igrač Bondža Si koji je imao i jedno atraktivno zakucavanje.

Veličković je do pauze imao 12 koševa, ali je poslednju reč pred poluvreme davao Luka Žorić koji je nekoliko minuta u finišu druge četvrtine vodio svoju ekipu do 43:40.

Žorić je u nastavku "nestao" i tek u poslednjoj četvrtini se priključio igri sa linije penala, Von je na drugoj strani često ostavljan sam i promašivao je otvorene šuteve.

Dve ekipe su igrale ujednačenu partiju i na "klackalici" sve do poslednje deonice. Bilinovac je sa zvukom sirene pogodio trojku koja bi pred poslednju četvrtinu donela Ciboni poen prednosti. Kako je vreme već isteklo kada je Bilinovac uputio šut, Partizan je u završnicu ušao sa +2, 61:59.

To kao da je malo pomoglo Veličkoviću i saigračima koji već u prvim minutima poslednje deonice dolaze do +5, a potom na pet minuta do kraja i do prve dvocifrene prednosti za crno-bele.

Gos je išao do koša, pogodio je a semafor je pokazivao 72:61 za Partizan. Cibona je u nastavku smanjila razliku, ali je Partizan imao kontrolu i uspešno priveo meč kraju za vrlo bitnu pobedu u borbi za plej-of ABA lige.

IV četvrtina

40' Pogađa Aranitović 80:69! Aranitović je ubacio vrlo važne poene u finišu meča, Partizan je odbio napade Cibone i zasluženo trijumfovao 80:69.

39' Velika borbenost Aranitovića koji hvata loptu u napadu i pogađa 78:69.

38' Veliki promašaj Marinkovića, Tomas dobija faul i pogađa jedan penal, 76:69.

37' Ratkovica gubi loptu, Gos ne pogađa, ali pogađa Marko Tomas, 74:66. Von promašuje trojku, ali hvata loptu i namešta zicer Gavriloviću 76:66. Geramipur smanjuje sa linije penala, Gagić pravi peti faul u narednom napadu Partizana, a Žorić koristi jedno bacanje 76:68.

36' Marin Rozić je propustio priliku da smanji prednost Partizana promašenim zicerom, a Đorđe Gagić podiže publiku na noge sjajnim zakucavanjem, 74:63.

35' Vilijams-Gos ide na prodor i Partizan ima novu najveću prednost i prvu dvocifrenu od početka meča, 72:61. Žorić je ostao sam na niskom postu, video ga je Tomas, a Veličkoviću nije preostalo ništa drugo nego da pravi faul. Sudije su procenile da je nesportski, a Žorić je ubacio prve poene u drugom poluvremenu, 72:63.

34' Ratkovica prekida seriju Partizana sa linije penala, Veličković se bori pod košem Cibone i iznuđuje faul Rozića 70:61.

33' Vona ostavljaju samog igrači Cibone, a on to kažnjava sa poludistance 66:59. Pet faulova za dva i po minuta Cibone, poslednji na Veličkoviću koji povećava na 68:59.

32' Deveti skok Veličkovića, drugi za kratko vreme u napadu i novi pogodak pod košem za Partizanovog kapitena! Najveća prednost za Partizan 64:59.

31' Von u prodoru, faul nad njime i 62:59 za crno-bele.

III četvrtina

30' Gos pogađa jedno od dva bacanja za 61:59. Sa zvukom sirene je pogodio i Bilinovac trojku, ali je lopta bila na ruci kada je sat bio na nuli pa Partizan ima prednost pred poslednju četvrtinu 61:59.

29' Marinković ide do koša, a Šalić na klupu jer ne može da zagradi Geramipura koji hvata skok u napadu, 60:59.

28' Novi koš Tomasa, ali trojka Gosa! Partizan vodi 58:56. Geramipur precizan s penala, 58:58.

27' Rozić ide na prodor i pogađa sa četiri metra od table. Marinković naskače van balansa sa boka, ali loptu van izbacuju košarkaši Cibone pa Gos pogađa s poludistance u nastavku akcije 55:54.

26' Nekoliko odličnih driblinga Tomasa koji je hteo na step-bek ali ga je ispratio Marinković. Cibona nije iskoristila napad, Partizan je odigrao dobru odbranu i Ratkovica je u narednom napadu crno-belih napravio faul na Marinkoviću 53:52 za Partizan.

25' Prekombinovali su košarkaši Partizana u napadu koji je šutem za tri završio Gos i nije bio precizan. Potpuno sam nije bio precizan ni Vanja Marinković. Dobra blokada Gagića na flouteru Ratkovice.

24' I Rozić je pogodio spolja! Veličković uzvraća trojkom, lopta se uz malo sreće vratila u obruč iako je išla gotovo bez luka! 52:49 za Cibonu. Marinković smanjuje prednost na samo poen 52:51.

23'
Veličković nastavlja svoju rapsodiju, nova dva poena posle polaganja, ali i nova tri poena Cibone preko Bošnjaka 49:46.

22' Strahinja Gavrilović se dobro uvukao pod koš, pogodio, Cibona je izgubila i sedmu loptu posle faula nad njim što je iskoristio Gagić 46:44.

21' Tomas je promašajem za tri otvorio drugo poluvreme, ali to nije učinio i Ratkovica koji daje svoju drugu trojku za 46:40.

II četvrtina

20' Dobar pas Uljarevića, zakucavanje Žorića 41:40 za Cibonu. Marinković baca "er bol" posle lošeg napada Partizana, Žorić to koristi i poentira na drugom obruču za 43:40 na poluvremenu.

19' Tomas promašuje spolja, Šalić koristi dodavanje kapitena, ali pravi i nesportsku ličnu grešku, ali Žorić promašuje oba bacanja, 40:37. Dobar fejdavej Žorića potom približava Cibonu na 40:39.

18' I Tomas na liniji za slobodna bacanja, 38:37.

17' Marinković pogađa trojku, Aranitović aktivan u odbrani, brze ruke košarkaša crno-belih koji krade loptu i ide na liniju za slobodna bacanja, 38:34 za Partizan. Tomas spušta loptu za Žorića, centar Cibone ne može da pogodi ništa iz igre, ali može posle faula Gagića: 38:36.

16' Žorić na liniji penala posle faula Veličkovića, 34:33 za hrvatski tim.

15' Trojka Novačića, 30:30. VELIČKOVIIIIIĆ! Trojka Novice Veličkovića i njegov 12. poen za 33:30. Novačić ide do koša i smanjuje, 33:32.

14' Veličković u poslednjim sekundima napada precizan sa niskog posta. Kvami Von igra u tranziciji, a Tomas je prinuđen da napravi faul 30:27 za Partizan.

13' Trojka Novačića, pogodio je i Aranitović, ali Cibona vodi 27:25.

12' Nova trojka Tomasa, Tomas ima 13 poena za manje od 12 minuta utakmice 22:21 za Cibonu. Vilijams-Gos ide na prodor, ali Tomas je nezaustavljiv! 24:23 za Cibonu.

11' Kakva finta Sija! Zakucava SI. Pokušao je i da pod svojim košem zaustavi Tomasa, nije uspeo, a Gagić je pogodio 21:19 za PArtizan.

I četvrtina

10' Von je ušao u igru, šutnuo je za tri i promašio, ali drugo pojačanje Partizana pod košem, Bondža Si hvata ofanzivni skok i asistira do Šalića koji zakucava uz faul i vraća prednost crno-belima 17:15. Tomas se ubacuje iz drugog plana, "seče reket" pronalazi ga Žorić i Tomas osmim poenom poravnava rezultat 17:17.

9' Prvi promašaj Tomasa sa trojke, neprecizan i Gos, a Ratkovica trči brzu tranziciju i dobija faul Marinkovića, 15:14 za Cibonu.

8' Veličković odličan u napadu, novi pogodak Partizanovog kapitena, ali novu trojku pogađa Marko Tomas 14:13.

7' Vilijams-Gos trči kontru i ide do kraja, a Tomas daje trojku, 12:10 za Partizan.

6' Žorić promašuje, a Partizan gubi lopte. I jedni i drugi su tek počeli da ulaze u napadački ritam, a 10:5.

5' Vilijams-Gos trči kontru posle ukradene lopte i pogađa slobodno bacanje za 7:0. Ratkovica daje trojku i ubacuje prve poene za goste, 7:3.

4' Veličković polaže loptu u koš i Partizan boljom energijom otvara meč serijom 6:0!

3' Tri minuta igre i samo dva poena na obe strane. Gagić zakucava za 4:0.

2' Gagić je promašio prvi šut na utakmici za tri poena, Aranitović takođe neprecizan, a Gavrilović ubacuje prve poene za crno-bele.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

180 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d