Nova vest
Košarka

Subota, 20.01.2018.

00:50

Alen Omić novi centar Zvezde

Slovenački košarkaš Alen Omić novi je centar KK Crvena zvezda s kojom je potpisao ugovor do kraja tekuće sezone.

Izvor: AK

Autor: AK

Alen Omić novi centar Zvezde
Foto: EPA/ANTONIO BAT

Zvezda je dovela Omića kao podršku za iskusnog Peru Antića koji često propušta mečeve zbog gustog rasporeda crveno-belih u Evroligi i ABA ligi.

Omić ima 25 godine, rođen je u Tuzli, a karijeru je počeo u Zlatorogu. Potom je igrao za Union Olimpiju, Gran Kanariju, Anadolu Efes, Unikahu i Hapoel, iz kojeg stiže na Mali Kalemegdan.

Prosečno je beležio 8 poena uz 4,4 skokova u Evrokupu za klub iz Jerusalim, a 7,7 poena uz 3,9 skokova po meču u izraelskom šampionatu.

"Imam kvalitet za Crvenu zvezdu i verujem da je ovo najveći izazov u mojoj karijeri. Narod u Srbiji doživljavam kao sebi blizak, uostalom imao sam još znatno ranije ideju da apliciram za srpski pasoš uz maternji slovenački. Ja kao Slovenac nisam što se vere tiče neko koga to baš zanima, odmah i da dodam, ljude delim na one dobre i loše, trećeg nema. Ako baš nekoga i interesuje, ateista sam, pa neka bude da je Crvena zvezda moja nada i vera, jer je meni košarka na prvom mestu", rekao je Omić za klupski sajt.

Kako se navodi na sajtu Zvezde, 216 centimetara visoki Slovenac stigao je u klub bez obeštećenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

293 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d