Nova vest
Košarka

Sreda, 17.01.2018.

22:25

Rudi kralj Madrida, Nedović 22p, ali slavio je Micov

Košarkaši Real Madrida i Emporio Armanija ostvarili su pobede u poslednjim mečevima 18. kola Evrolige.

Izvor: AK

Autor: AK

Rudi kralj Madrida, Nedović 22p, ali slavio je Micov
Foto: EPA/Chema Moya

Real je u španskom i derbiju runde savladao Baskoniju 75:73, košem Rudija Fernandesa dve sekunde pre kraja meča.

S druge strane, Armani je prekinuo niz poraza ubedljivim trijumfom nad Unikahom 101:87. Vladimir Micov je bio jedan od najboljih u domaćem timu sa 16 poean (3/5 dva, 2/2 tri), dok Unikahi nisu pomogla 22 poena (6/10 dva, 3/7 tri) Nemanje Nedovića. Dragan Milosavljević je dodao dva.

U vrlo čvrstom meču u kojem su dominirale odbrane, Baskonija je bila ta koja je diktirala tempo skoro sve vreme i činilo se da će slaviti u Madridu.

U prvom periodu je imala +6 (12:6), posle serije preokreta u drugom dolazi do +7 (31:24), u trećem je vladao još veći egal, da bi sredinom poslednjeg Baski stigli do maksimalnih +8 (72:64) i svi su očekivali pobedu gostiju.

Međutim, zonska odbrana Pabla Lasa potpuno izbacuje goste iz ritma, ušali su u dve serije od po nekoliko minuta bez poena, pa Real nizom 7:0 prilazi na pola koša zaostatka (72:71), tri i po minuta pre kraja.

Usledila je dramatična završnica, oba tima su se ispromašivala, Buboa je bio polovičan sa penala za 73:71, da bi minut i po pre kraja Dončić poravnao rezultat.

Niz promašaja je nastavljen, Dončić nije uspeo da trojkom kazni neuspešne akcije Grejndžera, Buboa i Šengelije, da bi dve sekunde pre kraja junak Madrida postao Rudi Fernandes, prelepim skok-šutem za pobedu.

Armani je u prvoj pobedi nakon četiri uzastopna poraza osim Micova imao još četvoricu igrača sa dvocifrenim učinkom, a najefikasniji je bio Endru Gaudlog sa 18 poena uz po tri skoka i asistencije.

Odličan je bio Mindaugas Kuzminskas sa 17, dok je dabl-dabl zabeležio Džordan Tiodor sa 14 poena i 11 skokova. Deset poena dodao je Amat Mbaje.

Nedovića je u timu Unikahe dostojno pratio samo Džef Bruk sa 19 poena, a dvocifren učinak imao je još Džejms Avgustin sa 12 uz sedam skokova.

Unikaha je u Milanu povela 4:3, a onda zamalo doživela potop. Armani "serijom" 28:9 stiže do 18 poena prednosti (31:13). Međutim, prerano su počeli da slave pobedu, pa Španci uspevaju da prepolove deficit do pauze (31:22).

Ipak, italijanski velikan uspeva da se oporavi od šoka i uz povremene oscilacije uspeva da održava razliku oko dvocifrenog broja poena tokom drugog kvartala, ali opet pada u završnici pa Unikaha prilazi na 50:44 na poluvremenu.

Početkom trećeg perioda gosti iz Malage preokreću na 51:50, ali se Armani ponovo budi te serijom 10:3 u završnici stiže do +8 uoči poslednjeg kvartala (79:71).

Ovo je vratilo samopouzdanje domaćinu, a "preseklo" goste, pa Armani nastavlja u istom ritmu i postepeno povećava prednost do konačnih 101:87.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve