Nova vest
Košarka

Sreda, 17.01.2018.

20:00

Obradović dominira: Čvrsta odbrana, jednostavan napad

Košarkaši Lokomotive Kubanj, koje sa klupe uspešno predvodi srpski stručnjak Saša Obradović, trenutno se nalaze u izuzetnoj rezultatskoj seriji.

Izvor: B92

Autor:B92

Obradović dominira: Čvrsta odbrana, jednostavan napad
Foto: EPA/Lukas Schulze

Ekipa iz Krasnodara je u nizu od ukupno 22 pobede i to devet u VTB ligi, jedanaest u Evrokupu i dve u Kupu Rusije.

Poslednji poraz, jedini u sezoni, doživeli su još sredinom oktobra prošle godine od Uniksa.

"Ključ serije je u jednoj konstantnosti na treninzima, pristupu utakmicama i obavezama i jakom kolektivu koji iz nedelje u nedelju raste zajedno sa svojim rezultatima. Uspeli smo da izgradimo dobru timsku hemiju, da ekipa igra po mom ukusu, pre svega čvrsto u odbrani, sa jednostavnim rešenjima u napadu. Ne razmišljamo previše o seriji koju smo napravili, već samo o svakoj sledećoj utakmici i svakom sledećem treningu. Da budemo maksimalno koncentrisani na naše obaveze i da uvek dajemo svoj maksimum", kaže Obradović.

Tim iz Krasnodara je jedini u Evrokupu sa maksimalnim učinkom od 13 pobeda iz 13 mečeva i to je razlog što mnogi ekipu Saše Obradovića vide kao glavnog favorita za osvajanje tog takmičenja.

"Uvek je teško nositi ulogu favorita, ali se u takvim okolnostima prave šampioni i gradi pobednički karakter. Kada ste jedini tim u takmičenju bez poraza posle 13 utakmica, onda je to potpuno očekivano, međutim ja ne dozvoljavam da to predstavlja opterećenje mojim igračima. Svestan sam da će iskušenja biti sve veća i da ćemo morati da dižemo formu, da bi bili najbolji kada to bude najpotrebnije", smatra trener "Lokosa".

Srpski trener kaže da su trenutni rezultati samo temelj za ono što njegovu ekipu tek čeka u nastavku sezone.

"Mi imamo dobar mentalni pristup, dobru fizičku i taktičku pripremu, čvrst karakter i timsku hemiju koji su nam doneli sve ove pobede do sada. Međutim, sve ovo radimo da bi bili najbolji kada se bude odlučivalo o peharima i o borbi za plasman u Evroligu, kako u Evrokupu, tako i u VTB ligi" objasnio je Obradović.

Lokomotiva trenutno zauzima prvo mesto u grupi G Top 16 faze Evrokupa sa tri pobede posle tri kola. U VTB ligi, Obradovićev tim je trenutno prvi, ispred ekipa Uniksa i CSKA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve