Nova vest
Košarka

Utorak, 12.12.2017.

19:20

Partizan otpustio Mutu Nikolića!

KK Partizan smenio je trenera Miroslava Nikolića posle serije loših rezultata crno-belih u ABA ligi i Evrokupu.

Izvor: B92

Autor:B92

Partizan otpustio Mutu Nikolića!
Foto: StarSport

Nikolić je letos preuzeo crno-bele i najavio razvoj mladih igrača, ali nije uspeo da zadovolji upravu rezultatima koje je ostvarivao.

Crno-beli su izgubili poslednjih pet utakmica, a dobili su samo jedan od poslednjih devet mečeva.

Partizan je na deobi četvre pozicije u regionalnom takmičenju sa još četiri tima sa skorom 5-6, dok je u Evrokupu poslednji sa 1-6. Osim loših rezultata, Nikoliću navijači zameraju i što je upropastio transfer talentovanog Radeta Zagorca u Humsku.

"Ekipu će predvoditi trener Aleksandar Matović, dok je za četvrtak, 14. decembar u 15 časova, zakazana sednica Upravnog odbora kluba na kojoj će biti doneta odluka o novom treneru i članovima stručnog štaba", izjavio je predsednik kluba Ostoja Mijailović.

On je peti trener koji je napustio Partizan u poslednjih sedam godina, posle Duška Vujoševića (dva puta), Vlade Jovanovića, Petra Božića i Aleksandra Nikolića.

Spekuliše se da bi Nikolića na klupi srpskog velikana mogao da nasledi bivši kapiten Partizana Nenad Čanak, prošle sezone asistent Aleksandra Džikića.

Partizan u sredu dočekuje Bilbao Basket u Evrokupu (20:45h), a predstojećeg vikenda u "Pionir" stiže skopski MZT.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

370 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve