Nova vest
Košarka

Petak, 08.12.2017.

23:15

Sjajna treća četvrtina i osmi trijumf Fenera

Košarkaši Fenerbahčea pobedili su Barselonu sa 83:68 u gostima, pa posle 11. kola Evrolige imaju osam pobeda.

Izvor: B92

Autor:B92

Sjajna treća četvrtina i osmi trijumf Fenera
YTSS

Tim Željka Obradovića su do pobede vodili Kostas Slukas i Bred Vonamejker sa 17, odnosno 16 poena, a Amerikanac je imao i četiri ukradene lopte. Srpski igrač Marko Gudurić je imao četiri poena za deset minuta.

U ekipi Barselone je bolji od ostalih bio Adam Hanga sa 15 poena, a po 12 su imali Serafan i Presi.

Barselona je bolje ušla u meč i već iza polovine prve deonice imala prednost od osam poena. Fener u drugoj četvrtini pojačava odbranu i pravi seriju 12:3 posle koje su Turci vodili 34:31.

Barsa je odgovorila svojom serijom od šest poena, a prvo poluvreme je završeno 39:38 u korist Fenera. Žuto-crni iz Istanbula tek u nastavku pokazuju da su jači protivnik. Serija 8:0 za 53:45, pa potom i prva dvocifrena prednost nakon poena Veselog za 58:47 označili su velike probleme za domaćina.

Hanga i Tomić su pokušavali da održe svoju ekipu u prihvatljivom zaostatku, ali se u poslednju deonicu ušlo sa 13 poena zaostatka i meč je već praktično tada bio rešen. Fener je treću četvrtinu dobio sa 25:13.

Oriola pogađa trojku za novu nadu i 64:54, ali onda tehničku dobija trener Katalonaca, a Datome i Vonamejker to kažnjavaju sa četiri brza poena za +14.

Fener do kraja nije ispuštao prednost iako se Barsa približila na sedam poena polovinom poslednje četvrtine i upisao je na kraju sigurnu pobedu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve